NOVI PROTEST RUDARA U ZENICI: Račun Rudnika mrkog uglja Zenica i dalje je blokiran, pokušaj razgovora jučer završio... (VIDEO)

(...) intervencijom policije.

  • Društvo

  • 30. Mar. 2023  30. Mar. 2023

  • 1

Danas u 11 sati trebao bi počet novi prostest rudara u Zenici koji će biti održani ispred zgrade Gradske uprave i  ispred preduzeća.

Račun Rudnika mrkog uglja Zenica i dalje je blokiran, a pokušaj predstavnika Sindikata da razgovaraju s nekim od nadležnih u Gradskoj upravi Zenica, koja je aktivirala blokadu računa, jučer je završio intervencijom policije radi njihovog udaljavanja iz zgrade Gradske uprave.

Zbog toga štrajk glađu idalje traje.

Kako bi današnji protesti bili izbjegnuti jučer su iz sidnikata radnika rudnika poslali prijedlog sporazuma za rješavanje ove situacije.

Iz Elektorpvirede su na naš upit rekli da će podžati svako zakonsko rješenje koje će pomoći da se plata rudarima isplati. Dok iz gradske uprave i dalje se ne oglašavaju.

Napominjemo, danas se očekuje dolazak rudara iz Tuzle, Kaknja, Breze, Đurđevika, Bile, Gornjeg Vakufa - Uskoplja, koji su u više navrata istakli da kolege iz Zenice neće ostaviti na cjedilu.

(BHRT) 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...