ODRŽANA SJEDNICA PREDSJEDNIŠTVA BiH: "Cvijanović ide na Kubu, razmatrano i pitanje državne granice s Hrvatskom"

Predsjedništvo BiH je na današnjoj sjednici donijelo odluke o prihvatanju nekoliko sporazuma, i to o finansiranju godišnjeg akcijskog plana u prilog paketu za energetsku podršku za Zapadni Balkan u korist Bosne i Hercegovine za 2023. godinu.

  • Vijesti

  • 30. Mar. 2023  30. Mar. 2023

  • 0

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine prihvatilo je poziv predsjednika Republike Kube Miguela Marija Diaza Canel Bermudeza upućen predsjedavajućoj Predsjedništva BiH Željki Cvijanović za službenu posjetu Kubi 25. aprila 2023. godine.

Predsjedništvo BiH je na današnjoj sjednici prihvatilo i institucionalno pokroviteljstvo Jahorina ekonomskog foruma koji će 27. i 28. aprila 2023. godine biti održan na Jahorini.

Kako je saopćeno, Predsjedništvo BiH je razmatralo tok procesa ratifikacije Ugovora o državnoj granici između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, te je usvojilo zaključak kojim zadužuje Vijeće ministara BiH i Državnu komisiju za granicu BiH da, najkasnije u roku od 45 dana, Predsjedništvu BiH dostavi Izvještaj o dosadašnjim pregovorima u vezi sa međudržavnim razgraničenjem između BiH i Hrvatske.

"Predsjedništvo BiH zadužuje Vijeće ministara BiH i Državnu komisiju za granicu BiH da, najkasnije u roku od 60 dana, preduzmu potrebne mjere za dinamizovanje nastavka procesa ratifikacije Ugovora o državnoj granici između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske", saopćeno je nakon sjednice.

Predsjedništvo BiH je na današnjoj sjednici donijelo odluke o prihvatanju nekoliko sporazuma, i to o finansiranju godišnjeg akcijskog plana u prilog paketu za energetsku podršku za Zapadni Balkan u korist Bosne i Hercegovine za 2023. godinu, zatim Sporazuma između Ministarstva odbrane BiH i Ministarstva nacionalne odbrane Rumunije o odbrambenoj saradnji, Međunarodnog sporazuma između Evropske unije i BiH o učešću naše države u Programu EU-a za jedinstveno tržište, te Sporazuma između BiH i Hrvatske o rekonstrukciji mosta Brčko-Gunja.

Odobreno je i zaključivanje Memoranduma o razumijevanju između Ministarstva vanjskih poslova BiH i Ministarstva vanjskih poslova Kube o uspostavi mehanizma za političke konsultacije, Memoranduma o razumijevanju o tehničkoj saradnji između Ministarstva finansija i trezora BiH i Ministarstva finansija Nizozemske, Memoranduma o saradnji na uspostavljanju Stalne transnacionalne mreže za sigurnost plovidbe.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...