FSBiH SE KONAČNO OGLASIO O OBUSTAVLJENIM RADOVIMA NA STADIONU KOŠEVO: U finalnom procesu je bitno da se...

- Danas je kompanija Tarkett iz Nizozemske nastavila sa započetim radovima na ugradnji (štepanju) sintetičkih vlakana na travnatu podlogu glavnog terena stadiona Asim Ferhatović Hase u Sarajevu, navode iz NS BiH.

  • Sport

  • 31. Mar. 2023  

  • 0

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine konačno se oglasio o radovima na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Radovi na prošivanju hibrida su prekinuti zbog toga što je podloga bila tvrda.

Iz FSBiH su danas potvrdili da su radovi nastavljeni.

- Danas je kompanija Tarkett iz Nizozemske nastavila sa započetim radovima na ugradnji (štepanju) sintetičkih vlakana na travnatu podlogu glavnog terena stadiona Asim Ferhatović Hase u Sarajevu.

U finalnom procesu je bitno da se na svakom terenu pojedinačno uskladi režim rada mašine koja vrši utiskivanje sintetičkih vlakana na travnatu podlogu sa tvrdoćom podloge terena.

U slučaju glavnog terena na stadionu Asim Ferhatović Hase se radilo o podlozi koja je izašla iz zimskog perioda od četiri mjeseca, usljed čega je došlo do privremenog povećanja tvrdoće nosivog sloja zbog nedostatka vlage.

Po okončanju radova na ugradnji hibridnih vlakana na glavni teren stadiona Asim Ferhatović Hase, i poboljšanja vremenskih prilika u narednom periodu, ćemo zvanično objaviti datum i vrijeme odigravanja prve utakmice FK Sarajevo na novoj travnatoj podlozi svog matičnog stadiona u Sarajevu - saopćeno je danas iz FSBiH.

Mirza Varešanović, trener Sarajeva, najavio je da će se ekipa na Koševo vratiti 8. ili 9. aprila i da će u u 25. kolu na ovom stadionu ugostiti Slogu iz Doboja. No, sada je pitanje da li će Bordo tim Dobojlije ugostiti na našem najvećem stadionu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...