SKANDALOZNA IZJAVA MILORADA DODIKA: "Ja ću Sattlera istući!" (VIDEO)

"Pa isto pričaju. Ja ću Sattlera istući, vidjet ćeš. Ja sam mu rekao da ću ga istući" rekao je Dodik, piše N1.

  • Mini market

  • 31. Mar. 2023  

  • 4

Na današnjem sastanku vladajuće koalicije u RS-u održanom u Banjoj Luci ponovljeno je da nema pregovora kada je u pitanju imovina.

Kako prenosi N1, sastanak je počeo u vedrom raspoloženju i uz jednu vrstu prijetnje šefu Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini Johannu Sattleru koju mu je uputio predsjednik RS-a Milorad Dodik.

Sve se desilo tokom ćaskanja prije formalnog početka sastanka, u trenutku dok su snimatelji i fotoreporteri bilježili kadrove. Dodik se u jednom trenutku uozbiljio tvrdeći kako je pitanje imovine trenutno ključno i kako o tome ne može biti razgovora.

"Neću da pričam, alo. Nema razgovora o imovini. Imovina nije tema. Riješena Ustavom, riješna Dejtonom - rekao je partnerima", prenosi N1.

Na to se nadovezao Nenad Stevandić, predsjednik Narodne skupštine RS-a.

"Traže da ti postaneš prijedlog da se to riješi zakonom na nivou BiH pa bi oni gore popuštali da je dio naš", rekao je Stevandić.

"Pa vidiš šta kaže Murphy (ambasador SAD-a), mora se donijeti zakon u kome će odlučiti Parlamentarna skupština da Republici Srpskoj da na raspolaganje. Molim?", upitao je Dodik, a na opasku Stevandića da isto govori i šef EU delegacije Johann Sattler, Dodik je zaprijetio:

"Pa isto pričaju. Ja ću Sattlera istući, vidjet ćeš. Ja sam mu rekao da ću ga istući" rekao je Dodik, piše N1.

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...