TUŽNA VIJEST IZ SUSJEDSTVA: Preminula legendarna jugoslovenska glumica, Regica iz "Gruntovčana"

TUŽNA VIJEST IZ SUSJEDSTVA: Preminula legendarna jugoslovenska glumica, Regica iz "Gruntovčana"

  • Kultura

  • 31. Mar. 2023  

  • 0

Jugoslovenska i hrvatska glumica Smiljka Bencet Jagarić preminula je u 89. godini. Vijest o smrti potvrđena je iz Hrvatskog društva dramskih umjetnika, piše portal 24sata. Vijest o smrti HDDU-u je potvrdio Smiljkin nećak. Bencet Jatarić je bila najpoznatija po ulozi Regice u Gruntovčanima.

Kako se doznaje, imala je problema sa srcem.

"Pala je prije pandemije, nije mogla hodati i koristila je kolica. Uvijek je držala do sebe", rekla je Smiljkina obiteljska prijateljica.

Smiljka Bencet-Jagarić rođena je u Novom Sadu 11. juna 1934. godine. Bila je hrvatska kazališna, televizijska i filmska glumica, a osim po ulozi Regice, bila je najpoznatija po ulogama u serijama Mejaši, Inspektor Vinko i Dirigenti i mužikaši.

Umirovila se 1991. godine

U Zagrebu je završila Zemaljsku glumačku školu, a potom je glumila u varaždinskom HNK-u, pa u kazalištima u Bjelovaru i Karlovcu te u splitskom HNK-u. Od 1965. je živjela u Zagrebu te je glumila u kazalištu Komedija sve do umirovljenja 1991. godine.

Odigrala je 131 ulogu u više od tri hiljade predstava. U kazalištu je poznata po ulogama Ann Boleyn, Cesarčeve Tonke i Petronile Brezovačkog.

Do uloge Regice u Gruntovčanima i Mejašima, koja je obilježila njenu karijeru došla je igrom slučaja. Glumica za koju je ta uloga bila predviđena Nela Eržišnik razboljela se, zbog čega je trebalo naći zamjenu. Šermentovi su se sjetili Smiljke Bencet Jagarić i nazvali ju u 11 navečer. Na suprugov savjet prihvatila je ulogu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...