KLJAKO UJEO ZA SRCE RADONČIĆA: Podastrao mu neoborive dokaze... (VIDEO)

"Ja Radončića nisam savjetovao o kulturnim temama i socijalnim temama nego o temama nacionalne sigurnosti", dodao je Kljako.

  • Mini market

  • 01. Apr. 2023  

  • 3

Nakon sinoćnjeg gostovanja Anela Kljake na Centralnom dnevniku na FACE televiziji kod Senada Hadžifejzovića, podiglo se mnogo prašine u javnosti, a burno su reagirali predsjednik politički posrnulog SBB-a Fahrudin Radončić i njegov privatni list Dnevni avaz.

Kljako je, naime, rekao da je bio savjetnik Fahrudina Radončića u SBB-u.

"Mijenjao sam ga na pregovorima sa Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem. Savjetovao sam Radončića o temama nacionalne sigurnosti. Nisam htio srušiti Zlatka Guzina za gradonačelnika, zato trpim spinove", pojasnio je Kljako, koji je odnedavno član Narodnog evropskog saveza (NES)

Kazao je da je u Radončićevo ime razgovarao sa brojnim ambasadorima i konzulima.

"Ja njega nisam savjetovao o kulturnim temama i socijalnim temama nego o temama nacionalne sigurnosti", dodao je Kljako.

Objasnio je i da nije tražio za sebe poziciju ministra u novom sazivu Vlade Federacije BiH.

"Nisam tražio nikakvu poziciju. Stranka me delegirala. Naravno da nisam ništa dobio; imam sve kompetencije. Nismo izdali Osmorku, svaki put smo glasali u skladu s dogovorom. Kafanske priče nisu za ozbiljne politike. Nermin Nikšić se neće umoriti pet do dvanaest i otići sa SDA. Ako SDP želi da formira vlast sa SDA, nemamo problem s tim", kazao je Kljako.

Nakon ovih iznesenih riječi, burno su reagovali u Radončićevom taboru.

"Kao što je brutalno krao glasove na izborima u Mostaru (ukrao je 1.596 glasova), zbog čega je nakon javnih informacija CIK-a i isključen iz SBB-a, Kljako iznosi brutalne neistine o svojoj 'historijski' bitnoj ulozi savjetnika", kažu u SBB-u.

"Nikada gospodin Kljako nije predsjednika SBB-a i tadašnjeg ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića mijenjao na pregovorima sa gospodinom Izetbegovićem i gospodinom Čovićem. Niti bi oni to prihvatili, niti je to suštinski i protokolarno bilo uopće moguće.

U slučaju eventualne spriječenosti nekoga od njih trojice, takvi su se sastanci održavali u novom terminu.

A, ako je neko u ime predsjednika SBB-a prisustvovao zajedničkim sastancima stranačkih delegacija, Radončića su mijenjali potpredsjenici SBB-a Edita Đapo ili Nermin Džindić, te Munib Jusufović. To su bili javni sastanci i nikakvog Kljake na njima nije bilo. Čak ni u asistentskoj ulozi da nekome po potrebi doda olovku ili fasciklu", saopćili su iz SBB-a.

Biološki sat doveo do amnezije

Nije trebalo dugo da se Anel Kljako ponovo oglasi i pojasni stvari.

On je na svom Facebook profilu napisao: "Za ove sto imaju kratko pamcenje, objavljujem dokaze. Nije ni čudo biološki sat je učinio svoje , pa ljudi doživljavaju amneziju".

"U rezidenciji američke ambasadorice u BiH Maureen Cormack u 16:30 počeo je sastanak političkih lidera i predstavnika najjačih parlamentarnih stranaka. Na sastanak su došli predsjednici SDA i HDZ BiH Bakir Izetbegović sa delegacijom i Dragan Čović, lider DF-a Željko Komšić sa generalnim sekretarom Zlatkom Miletićem, predstavnici SDP BiH Zukan Helez i Irfan Čengić i predstavnik SBB-a Anel Kljako. Na sastanak nije došao Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a", navodi se u vijesti novinske agencije Patrija od 25. aprila 2018. godine.

Istu vijest, Ramski internet portal prenosi: "U ime Saveza za bolju budućnost BiH sastanku je prisustvovao je Anel Kljako, predsjednik Gradskog odbora te stranke u Mostaru, jer je lider Fahrudin Radončić bio opravdano odsutan po riječima Larsa Gunnara Wigemarka. Kljako očekuje da će 3. maja, u nastavku razgovora, ipak doći do ishoda".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...