VOJIN MIJATOVIĆ OBJAVIO BIOGRAFIJU PRIJE ULASKA U SDP: "Pravoslavne, islamske i lažne građanske džamahirije neće uspjeti"

"Rođen sam u Banja Luci, al pričam ekavicu", kaže Mijatović

  • Politika

  • 02. Apr. 2023  

  • 11

Potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović objavio se svoju biografiju prije ulaska u SDP BiH i poslao poruku kritičarima

"Nisam građanin ni entiteta Republika Srpska ni entiteta Federacija BiH, već države Bosne i Hercegovine. Nisam bio pripadnik ni VRS, ni ARBIH, ni HVO.

Rođen sam u Banja Luci, al pričam ekavicu kao i mnogi građani BiH koji su deo života proveli u Beogradu ili Sandžaku, recimo.

Ne živim od politike i mogu bez politike, al ne mogu da odustanem u inat mnogima.

Ne uklapam se u vaše bolesne kalupe i šablone, al bih volio vidjeti biografije mnogih, moja će kao i do sada biti javna.

"Bosna i Hercegovina će biti država svih nas ili je neće biti, vaše pravoslavne, islamske i lažne građanske džamahirije neće uspjeti", poručio je Mijatović, inače kandidat SDP-a za federanog ministra obrta i razvoja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...