EKSPLOZIJA U SANKT-PETERBURGU: Raznesen ruski vojni bloger blizak Putinu (VIDEO)

On je od 2014. učestvovao u sukobima u Donbasu, a njegove vojne analize na aplikaciji Telegram prati više od 450 hiljada ljudi.

  • Evropa

  • 02. Apr. 2023  

  • 2

Jedna osoba poginula je, a više ih je povrijeđeno u eksploziji do koje je došlo u jednom kafiću u ruskom Sankt-Peterburgu danas poslijepodne, izvijestila je novinska agencija TASS pozivajući se na hitne službe, prenosi zagrebački Index.hr.

Najmanje 16 osoba povrijeđeno je u eksploziji u kafiću Street Bar, izvijestila je policija, prenosi BBC.

RIA piše kako je poginuo poznati ruski vojni bloger, jedan od najglasnijih propagandista Kremlja, Vladlen Tatarski (Maksim Fomin).

On je od 2014. učestvovao u sukobima u Donbasu, a njegove vojne analize na aplikaciji Telegram prati više od 450 hiljada ljudi. Potvrdilo je to naknadno rusko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Videosnimke objavljene na društvenim mrežama prikazuju eksploziju i povrijeđene ljude na ulici.

Nije jasno ko je odgovoran za eksploziju.

Lani objavio video iz Kremlja: "Ubit ćemo sve"

Vladlen Tatarski (pravim imenom Maksim Fomin) bio je istaknuti bloger i glasni pristaša ruskog rata u Ukrajini,

Postao je poznat prošle godine nakon što je objavio video snimljen unutar Kremlja u kojem je rekao: "Pobijedit ćemo. Ubit ćemo sve, opljačkat ćemo koga god treba. Sve će biti onako kako želimo."

Izvori iz Ministarstva unutarnjih poslova koje je citirala ruska novinska agencija RIA rekli su da je bomba bila skrivena u kipu koji je Tatarskom poklonjen u kutiji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...