PRAVO SLAVLJE: Pobjeda Jakova Milatovića otkrila pravo lice političara u Republici Srpskoj…

Milatović, kandidat Pokreta Evropa sad (PES), profil je ličnosti koji bi jednako bio kadar otići na proslavu 9. januara, neustavnog dana bh. entiteta Republika Srpska, u Banju Luku, a onda 11. jula posjetiti Memorijalni centar u Potočarima kod Srebrenice...

  • Politika

  • 03. Apr. 2023  03. Apr. 2023

  • 7

Pobjeda Jakova Milatovića na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori još je jednom potvrdila da nema suštinske razlike između vlasti i opozicije u bh. entitetu Republika Srpska.

Zastupnik u Narodnoj skupštini RS-a Nebojša Vukanović se javio iz štaba kandidata "Pokreta Evropa sad" Jakova Milatovića kojem je i prethodno davao podršku. Kazao je kako je Đukanović gotov.

"Ovo će biti pobjeda za cijeli region jer neophodni su novi ljudi, oni koji su neucijenjeni, nove politike koji će raditi na poboljšanju životnog standarda", kazao je Vukanović i kazao kako je jedini političar iz RS-a koji je dao podršku Milatoviću, što, naravno, nije istina.

Vukanović je na svom blogu objavio video slavlja na ulicama Podgorice, poručivši da skupa slave građani sa srpskim i crnogorskim zastavama, što također nije istina, a nešto ranije objavio je i fotografiju na kojoj čestita Milatoviću na pobjedi.

Njegov politički protivnik, lider SNSD-a Milorad Dodik, nakon samo 40 posto prebrojanih glasova uputio je čestitku Milatoviću na pobjedi.

- Čestitam Jakovu Milatoviću izbor za predsjednika Crne Gore. Nadam se da će Crnu Goru voditi putem napretka i prosperiteta i da ćemo u duhu dobrosusjedskih odnosa uspješno sarađivati na korist građana i Crne Gore i Republike Srpske, poručio je Dodik.

Članica i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović uputila je čestitku Jakovu Milatoviću povodom pobjede na izborima za predsjednika Crne Gore.

-Poštovani gospodine Milatoviću, primite najsrdačnije čestitke povodom pobjede na predsjedničkim izborima, sa željom da uspješno obavljate odgovorne dužnosti koje su Vam povjerili građani Crne Gore, poručila je Cvijanović.

Ona je izrazila uvjerenje da će Milatovićeva pobjeda doprinijeti jačanju prijateljskih odnosa sa Crnom Gorom, te da će otvoriti nove perspektive partnerstva i saradnje na bilateralnom i regionalnom planu. 

„U to ime, još jednom Vam čestitam ostvarenu pobjedu i srdačno Vas pozdravljam“, navodi se u čestitki predsjedavajuće Predsjedništva BiH.

Opozicija u RS-u slijedila je čestitke vladajućih u tom bh. entitetu, pa je tako i Jelena Trivić u istom tonu poslala čestitku u Podgoricu.

-Kandidat Pokreta "Evropa sad" Jakov Milatović na osnovu 95,2 odsto prebrojanih glasova ima 60,1 odsto, dok kandidat DPS-a Milo Đukanović ima 39,9 odsto glasova.Pad Mila Đukanovića, koji je počeo augusta 2020. godine, završen je danas. On se više nikada neće podići. Narod Crne Gore se odlučio za budućnost bez kriminala, korupcije, zarobljenih institucija, međunacionalnih sukoba. Narod Crne Gore se izborio za mir, stabilnost, napredak, uvažavanje među narodima, poručila je Jelena Trivić iz Narodnog fronta u osnutku.

"Narod Crne Gore nam je svima pokazao da su promjene moguće ako se iskreno bori za njih. Tamo nakon avgusta 2020. nije bilo političkih papaka, simbioza, koketiranja sa režimom. Tamo rezultate izbora nisu odredili izborne komisije, brojači i članovi biračkih odbora. Pobjednika je odlučio narod. Znajmo da je moguće i istrajmo i mi na putu za bolju Republiku Srpsku. Čestitke narodu Crne Gore i gospodinu Jakovu Milatoviću", stoji u objavi Jelene Trivić.

"Radujemo se, u bratskoj Crnoj Gori opet je zasijala baklja slobode pobjedom Jakova Milatovića. Nakon više od 30 godina u istoriju je otišao Milo, pretposljednji autokrata sa naših prostora. Još je jedan, kod nas, sličnog imena, ali i njegovom režimu će doći kraj.


"Čestitam Crna Goro!", poručio je lider PDP-a Branislav Borenović.

-Novoizabranom predsjedniku Crne Gore Jakovu Milatoviću čestitam pobjedu i želim da u svom mandatu bude predsjednik svih građana, istakao je Milan Miličević, v.d. predsjednika SDS-a.

„Večeras velikom pobjedom naroda Crne Gore željnog promjena a koji je izraz svoje volje našao u liku Jakova Milatovića, mladog, obrazovanog i stručnog čovjeka koji će, siguran sam, pisati neke ljepše stranice i bolju budućnost Crne Gore”, zaključio je Miličević.
 
„Sa velikim interesovanjem posmatrali smo dešavanja u Crnoj Gori poslednje tri godine. Narodna energija i želja za  drugačijom Crnom Gorom doveli su do pobjede Jakova Milatovića. Takva energija ne smije biti iznevjerena i puno rada je pred novim predsjednikom. Jakovu Milatoviću želim puno sreće“, poručio je Miličević.

Za razliku od vladajućih i opozicije u RS-u, iz Crne Gore stižu mračne prognoze.

Pobijedi li u drugom krugu predsjedničkih izbora u nedjelju kandidat Jakov Milatović, „to će značiti kraj mogućnosti da se Crna Gora ikad oslobodi uticaja Beograda i postaće puki satelit Srbije, ‘Republika Srpska’ s grbom Crne Gore“, kaže Boban Batrićević, crnogorski historičar i profesor na Fakultetu za crnogorski jezik i književnost sa Cetinja.

Milatović, kandidat Pokreta Evropa sad (PES), profil je ličnosti koji bi jednako bio kadar otići na proslavu 9. januara, neustavnog dana bh. entiteta Republika Srpska, u Banju Luku, a onda 11. jula posjetiti Memorijalni centar u Potočarima kod Srebrenice, gdje je u julu 1995. godine počinjen genocid, kaže profesor čiji su predmet istraživanja historija totalitarnih pokreta, propagande, te analiza diskursa.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...