NAKON NEKOLIKO DANA ŠUTNJE, OGLASIO SE KASUMOVIĆ: "Pozivam Džindića i Andeliju da rade svoj posao"

Poručio je da Grad Zenica izvršava svoje obaveze pravovremeno.

  • Društvo

  • 03. Apr. 2023  03. Apr. 2023

  • 3

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović večeras se oglasio na Facebooku nakon nekoliko dana šutnje povodom štrajka rudara i uslova koje traže, te je pozvao ministra Nermina Džindića i generalnog direktora JP "EP BiH" Admira Andeliju da rade svoj posao.

“U vezi sa aktuelnim dešavanjima u RMU “Zenica”, pozivam federalnog ministra energije, rudarstva i industrije Nermina Džindića i generalnog direktora JP “Elektroprivreda BiH” Admira Andeliju da rade svoj posao i osiguraju uslove za nesmetan rad zeničkih rudara i isplatu njihovih primanja”, napisao je Kasumović.

Poručio je da Grad Zenica izvršava svoje obaveze pravovremeno.

“Zahvaljujući domaćinskom odnosu i sistemskom rješavanju problema, Grad Zenica ima stabilan budžet i svoje obaveze pravovremeno izvršava, te očekujemo da resorno federalno ministarstvo i menadžment visokoprofitabilnog društva EPBiH izvršavaju svoje obaveze prema uposlenicima, među koje spadaju i zenički rudari ali institucijama i ustanovama kao što je i Grad Zenica

Podsjećam da dugovanja Elektroprivrede BiH prema Zeničanima datiraju iz 2005. godine, te da nema opravdanja za nepoštovanje više sudskih presuda u korist Grada Zenica koji je uvijek imao razumijevanja. Tim prije jer smo često radili vaš posao, apelovali da se ovaj skoro dvije decenije stari problem riješi na zadovoljstvo svih strana, a posebno građana Zenice”, zaključio je Kasumović.

Poštovani, U vezi sa aktuelnim dešavanjima u RMU "Zenica", pozivam federalnog ministra energije, rudarstva i industrije...

Objavljuje Fuad KasumovićPonedjeljak, 3. travnja 2023.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...