ADEMOVIĆ RAZGOVARAO SA SATTLEROM: "Punopravno članstvo u NATO-u i EU prioritet Bosne i Hercegovine"

Sattler je istaknuo kako je EU veliki prijatelj Bosne i Hercegovine i kako će i dalje nastaviti zajedničku saradnju i podršku na njenom evropskom putu.

  • Vijesti

  • 04. Apr. 2023  04. Apr. 2023

  • 1

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Kemal Ademović sastao se danas sa šefom Delegacije Evropske unije (EU) i specijalnim predstavnikom EU u BiH ambasadorom Johannom Sattlerom s kojim je razgovarao o napretku BiH u procesu priključivanja EU.

Ademović se zahvalio Sattleru na podršci koju pruža Bosni i Hercegovini na euroatlantskom putu, posebno za doprinos koji je imao u procesu sticanja statusa kandidata za članstvo u EU.

Ademović je naglasio da je punopravno članstvo u NATO-u i EU prioritet Bosne i Hercegovine, te još jednom podcrtao kako se od nove vlasti s pravom očekuje da učini sve da BiH do tog cilja što prije dođe.

Sattler je istaknuo kako je EU veliki prijatelj Bosne i Hercegovine i kako će i dalje nastaviti zajedničku saradnju i podršku na njenom evropskom putu.

Također je izrazio svoje zadovoljstvo usvajanjem Budžeta Bosne i Hercegovine i naglasio važnost što skorije implementacije 14 prioriteta EU.

Na kraju sastanka još jednom je konstatirano da je budućnost Bosne i Hercegovine u EU i da BiH nema drugu alternativu, saopćeno je iz Ademovićevog kabineta, prenosi Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...