PRIJE 20 GODINA POJAVILA SE U "PRIJATELJIMA": "Prvi dan sam bila prestravljena, ali serija mi je promijenila život"

Glumica vjeruje da joj je to što je bila obožavateljica serije pomoglo u dobivanju uloge jer je poznavala njihov smisao za humor

  • Show

  • 05. Apr. 2023  

  • 0

Američka glumica Aisha Tyler osvrnula se na razdoblje kada je prije gotovo 20 godina odigrala ulogu Charlie Wheeler u popularnom sitcomu “Prijatelji”.

U razgovoru za Entertainment Tonight prisjetila se vremena kada se pridružila seriji te kako je glumačka ekipa bila vrlo ljubazna dok je ona bila potpuno prestravljena.

- Koljena su mi klecala. Na kraju epizode smo izašli te se naklonili publici, a Matthew Perry mi je poslije toga iza pozornice rekao: „Pripremi se da će ti se život promijeniti”. To je bilo stvarno slatko i ljubazno od njega jer sam bila skamenjena u tom trenutku, ispričala je danas 52-godišnja glumica.

Uskoro je shvatila da je Perry, koji je u seriji glumio Chandlera Binga, bio u pravu, s obzirom na to da su „Prijatelji” u to vrijeme bili najveća i najpopularnija serija na televiziji.

- Nekada zapravo ne znate kako će posao utjecati na vas, kako će vam promijeniti život. Ne znate hoće li to biti hit. Ne znate ni hoće li to biti dobro. Vi ste tu samo da radite najbolje što možete. Ipak, kada sam dobila ulogu u "Prijateljima", znala sam da je to velika stvar, objasnila je Aisha koja je bila velika obožavateljica serije i prije nego što je dobila ulogu. Pogledala je svaku epizodu zbog čega se djelomično prijavila za audiciju.

Prisjetila se i dana kada je došla na set te pokušala uočiti preko puta ulice lika kojeg su zvali „The Ugly Naked Guy” (Ružni goli tip), no shvatila je da on ne postoji, već da u scenama u kojima glumci gledaju u njega ustvari gledaju u prazan hodnik.

Aisha vjeruje da joj je to što je bila obožavateljica serije pomoglo u dobivanju uloge jer je već prethodno shvatila njihov smisao za humor.

- Serija je imala tempo, imala je način na koji je stvari okrenula naglavačke i istaknula riječi na različite načine. To ne biste učinili u normalnom razgovoru. Igrali su se riječima, bilo je stvarno jedinstveno. I danas mi ljudi prilaze i govore: ”Charlie, Charlie!” ili jednostavno kažu: „Crna djevojka iz Prijatelja”, ispričala je glumica.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...