CIK DODIJELIO ZAMJENSKE MANDATE: Novi zastupnici u Skupštini KS Amer Logo i Kristina Petrović, u Klub ostalih Doma naroda ulaze Peštek i Dorić

Centralna izborna komisija dodijelila je i zamjenske mandate u Klubu ostalih Doma naroda Parlamenta FBiH umjesto Magode i Uka.

  • Politika

  • 05. Apr. 2023  

  • 0

Centralna izborna komisija BiH danas je dodijelila zamjenske mandate u Skupštini KS i u Klubu ostalih Doma naroda Parlamenta FBiH nakon što su ostavke podnijeli Nihad Uk (Naša stranka) i Kenan Magoda (SDP BiH) jer su imenovani za premijera KS, odnosno ministra kulture i sporta. 

U Skupštinu KS umjesto Nihada Uka i Kenana Magode ulaze Amer Logo (NS) i Kristina Petrović (SDP). Petrović je ranije ušla u Dom naroda u Klub Srba. 

Centralna izborna komisija dodijelila je i zamjenske mandate u Klubu ostalih Doma naroda Parlamenta FBiH umjesto Magode i Uka.

S obzirom da je lista SDP-a već iscrpljena CIK je na osnovu kriterija popune nedostajućih mandata zamjenski mandat umjesto Magode dodijelio Enesu Pešteku iz Stranke za BiH koji je bio kandidat za Skupštinu KS.

S obzirom da je kandidatska lista NS iz Skupštine KS iscrpljena i da nema kandidata kojem se može dodijeliti mandat, zamjenski mandat dodijeljen je također uz pomoć kriterija i postupka za popunu nedostajućih mandata.

Sada je bio na redu Tuzlanski kanton te je mandat umjesto Uka dobio Almir Dorić (DF-GS) koji je bio kandidat za Skupštinu TK. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...