PRIHVAĆENA OSTAVKA: Milo Đukanović više nije lider DPS-a

To je odlučeno na sednici Glavnog odbora (GO) DPS-a koja je danas održana u Podgorici, pišu Vijesti.

  • Regija

  • 06. Apr. 2023  

  • 0

Glavni odbor Demokratske partije socijalista (DPS) prihvatio je ostavku dosadašnjeg predsjednika Mila Đukanovića, a za vršioca dužnosti postavljen je Danijel Živković, potvrđeno je "Vijestima".

To je odlučeno na sednici Glavnog odbora (GO) DPS-a koja je danas održana u Podgorici, pišu Vijesti.

Živković će ulogu vršioca dužnosti obavljati do neposrednih izbora ili kongresa partije.

„Imali smo dugu, detaljnu i plodnu raspravu. Nije mali uspjeh osvojiti oko 155 hiljada glasova u neregularnin uslovima i uplivima faktora. Ali osnovna ocjena je da nismo zadovoljni rezultatom i da su naši planovi bili više postavljeni“, kazao je Đukanović.

Podsjetimo, predsjednik DPS-a Milo Đukanović podnio je juče ostavku na tu partijsku funkciju.

Đukanović se na čelu DPS-a nalazio od 1998. godine.

Vršilac dužnosti šefa partije bit će Danijel Živković.

Đukanović je u drugom krugu predsjedničkih izbora ubjedljivo izgubio od predsjedničkog kandidata Pokreta Evropa sad Jakova Milatovića.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...