KREMLJ SE OGLASIO O VOJNOJ VJEŽBI SRBIJE I NATO--a: "Znamo da je Beograd trenutno pod..."

“Znamo da je Beograd trenutno pod teškim pritiskom bez presedana”, istakao je Peskov.

  • Regija

  • 06. Apr. 2023  06. Apr. 2023

  • 1

Moskva će pažljivo pratiti vojne vježbe Srbije "Platinumski vuk" u saradnji sa članicama NATO-a, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, prenosi Srna.

“Ako govorimo o vježbama, sigurno ćemo ih vrlo pažljivo pratiti”, rekao je Peskov na konferenciji za novinare.

On smatra da su vlasti u Beogradu trenutno pod pritiskom bez presedana da Srbiju vode ka onima koji imaju antiruski stav.

“Znamo da je Beograd trenutno pod teškim pritiskom bez presedana”, istakao je Peskov.

Ministarstvo odbrane Srbije saopštilo je jučer da će na teritoriji Srbije biti održane zajedničke vježbe sa članicama Alijanse od 16. do 30. juna, uprkos moratorijumu na bilo kakve međunarodne vježbe koji je usvojila Vlada. Prema navodima Ministarstva, vježbe su izuzetak od moratorijuma, koji je i dalje na snazi, piše TASS.

Vježbe “Platinasti vuk” održavaju se u vojnoj bazi “Jug” nedaleko od Bujanovca, u centralnoj Srbiji, od 2014. godine. Cilj vježbi je poboljšanje operativne interakcije i međusobnog razumijevanja između partnerskih zemalja na taktičkom nivou tokom mirovnih operacija.

Vojnici će raditi i na taktičkim manevrima i akcijama uz upotrebu neborbene opreme.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...