PREDSJEDNICA FBiH, LIDIJA BRADARA: "Meni je važno da ja ne prekršim odredbe Ustava"

Istakla je da je zastupnicima dostavila svoju Odluku.

  • Politika

  • 06. Apr. 2023  06. Apr. 2023

  • 0

Predsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Lidija Bradara izjavila je da je njena namjera da Zastupnički dom Parlamenta FBiH na korektan način raspravlja o Informaciji o Odluci o imenovanju premijera Vlade, zamjenika premijera i ministara u Vladi Federacije BiH, kako Ustav FBiH ne bi bio prekršen.

To je kazala medijima tokom sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH čija je jedina točka dnevnog reda ta Informacija.

"Meni je važno da Zastupnički dom koji je u konačnici zadužen da potvrdi Vladu FBiH, izvijestim o situaciji u kojoj se nalazimo",  istakla je.

Bradara je napomenula da svi pričaju o Ustavu, a da zaboravljaju najnoviji amandman kojeg je donio visoki predstavnik Christian Schmidt, a koji nalaže da je rok za imenovanje Vlade FBiH 30 dana.

Istakla je da je zastupnicima dostavila svoju Odluku, kao i stavove potpredsjednika, te životopise kandidata za ministre i premijera.

Smatra da postoji nekoliko rješenja za takvu situaciju, a to je da Zastupnički dom primi k znanju predloženu Informaciju ili da se usvoje određeni zaključci, prenosi Fena.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...