TIGAR KOMENTARISAO PRESUDU: "Znamo da potpis nije bio od Fadila Novalića nego od..."

Kazao je da bi i on očekivao da Fadil Novalić podnese ostavku da nije Ambasada SAD-a proglasili tužioce iz ovog predmeta za heroje.

  • Politika

  • 06. Apr. 2023  

  • 7

Zastupnik SDA u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH Hamdija Abdić Tigar na današnjoj sjednici raspravljao je o presudi premijeru FBiH Fadilu Novaliću, koji je jučer prvostepeno osuđen na četiri godine zatvora zbog afere „Respiratori“.

Kazao je da bi i on očekivao da Fadil Novalić podnese ostavku da nije Ambasada SAD-a proglasili tužioce iz ovog predmeta za heroje.

"Tražili bi to da nije bilo preglasavanja od onih koji su prije mjesec pričali da nema osnova da se donese presuda, a u zadnjih 15 dana uz pritiske, a znamo ko je vršio pritiske iz određenih ambasada, oni su presuđeni. Meni je drago da nije presuđena Jelka Miličević, ali mi vidimo šta se radi i na koji način. Mi znamo da potpis nije bio od Fadila Novalića, nego od Jelke Miličević", rekao je Abdić.

Dodao je da je mišljenja da je Jelka Miličević radila dobro svoj posao i da je htjela dobro građanima BiH.

"Nije dokazano da su njih dvoje stekli imovinsku korist, da nijedan premijer zbog toga nije osuđen. Želim još dugo premijeru Novaliću da obavlja dužnost premijera", dodao je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...