REUF BAJROVIĆ O POZIVU CHRISTIANA SCHMIDTA: "To je nametanje koje će omogućiti da isključivo HDZ bira partnere u vlasti" (VIDEO)

Kada je HDZ prijetio neredima na jugu, OHR se solidarisao

  • Politika

  • 08. Apr. 2023  08. Apr. 2023

  • 3

Oni koji su blokirali imenovanje vlade jer su ucjenjivali izmjenama izbornog zakona kažu najgore bi bilo da ova vlada ostane.

Zapaljene institucije BIH, protesti radnika, kašnjenje penzija, demobilisani borci pod šatorima, budžet federacije u deficitu 655 miliona. Ostavština je to vlade prije Novalićeve. Ovogodišnji budžet federacije je 6,7 milijardi i rekordan je. Sada je Schmidt zabrinut da bi demokratija mogla izgubiti smisao zbog etnonacionalističkih taktika zastrašivanja. Kada je HDZ prijetio neredima na jugu, OHR se solidarisao, prenosi televizija Hayat.

Predsjednik Federacije, uz saglasnost oba potpredsjednika, imenuje Vladu nakon konsultacija sa premijerom ili sa kandidatom za tu funkciju, piše u dijelu Ustava Federacije. Ovo bi jedino mogao da promjeni visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt, koji jučer nije priznao da je sam krivac za ovu situaciju ali i zaprijetio kako je to njegov posljednji poziv lideri stranaka da se urazume.

"To je nametanje koje će omogućiti da isključivo HDZ bira partnere i odlučuje ko će biti u vlasti, bez HDZ neće biti vlasti – kaže Reuf Bajrović, kopredsjedavajući Američko-evropske alijanse.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...