NAJJAČU EVROPSKU EKONOMIJU TRESE SKANDAL: Scholz ojadio Njemačku za 30 milijardi eura?

Regionalni parlament u Hamburgu planira da pozove Scholza u istražnu komisiju koja istražuje skandal.

  • Evropa

  • 09. Apr. 2023  

  • 0

Njemački kancelar Olaf Scholz bit će provjeren da li je umiješan u prevaru "tešku" 30 milijardi eura.

Naveo je da njemačka opozicija želi da pokrene parlamentarnu istragu o "vjerovatnoj umiješanosti Šolca u skandal utaje poreza velikih razmjera".

Riječ je o slučaju od prije više od pet godina, kada je Scholz bio gradonačelnik Hamburga, a povezan je sa širim slučajem, u kojem je država oštećena za više od 30 milijardi eura tako što su neke banke, kompanije i pojedinci od vlasti dobili povrat poreza za troškove koji nikada nisu nastali.

Regionalni parlament u Hamburgu planira da pozove Scholza u istražnu komisiju koja istražuje skandal.

Njemački kancelar je pod lupom zbog veza sa jednom od hamburških banaka umiješanih u šemu za utaju poreza.

On se tokom mandata gradonačelnika tri puta se sam sastao sa jednim od vlasnika banke MM Warburg & Co koja je do tada je već bila pod istragom Poreske uprava Hamburga.

Ta uprava je namjeravala da vrati 47 miliona eura koristi stečene putem prevare.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...