UZBUNA U BEOGRADU: „Pripadnici specijalne jedinice Rosu iz čista mira pucali na Srbina…“

On je naveo da je Beograd više puta upozoravao da ta policija nema pravo da bude na sjeveru sa dugim cijevima, jer je to u suprotnosti sa svim potpisanim sporazumima, ali, kako navodi, Kurti ne haje za to i krši sve.

  • Regija

  • 11. Apr. 2023  

  • 5

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da su na Srbina Milana Jovanovića iz čista mira pucali pripadnici specijalne jedinice policije "Rosu" kod Bistričkog mosta na putu Leposavić-Mitrovica.

"Ivanović je zadobio prostrijelnu ranu i u stanju šoka je prebačen u bolnicu u Kosovsku Mitrovicu, gde je operisan. Ovo je po ko zna koji put da je pala srpska krv. (premijer samoproglašenog Kosova Aljbin) Kurti očigledno ne želi mir, želi teror na Kosovu i Metohiji", rekao je Petković.

On je naveo da je Milan Jovanović miran i porodičan čovjek, otac troje djece, taksista, te da nema nikakvu mrlju u karijeri.

"Zadobio je prostrijelnu ranu sa desne strane grudnog koša, samo par milimetara delilo ga je od toga da izgubi život", rekao je Petković za TV "Prva".

-Na tom ozloglašenom i potpuno nelegalnom punktu kod Bistričkog mosta, ali i svuda na sjeveru Kosova, kosovska policija svakog dana zaustavlja i maltretira, kazao je on.

Komentarišući negiranje kosovske policije da su pripadnici "Rosu" učestvovali u pucnjavi, Petković je rekao da kosovska policija želi da kriminalizuje Srbe, a kada to ne uspijevaju, onda demantuju stvari.

"Zašto kosovska policija ne pokaže snimke sa kamera koje se nalaze kod Bistirčkog mosta, ako već demantuju da su njihovi pripadnici pucali. Kosovska policija je bez razloga pucala na Srbina. Pucano je iz čista mira", rekao je Petković.

On je naveo da je Beograd više puta upozoravao da ta policija nema pravo da bude na sjeveru sa dugim cijevima, jer je to u suprotnosti sa svim potpisanim sporazumima, ali, kako navodi, Kurti ne haje za to i krši sve.

"Žele dodatno da isprovociraju neku neodmjerenu reakciju Srba, kriza je potrebna danas samo Kurtiju i Prištini, jer je to jedini način da izbjegne formiranje Zajednicu srpskih opština", rekao je Petković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...