BIJES U BEOGRADU: „Izjava Larsa Gunnara Wigemarka je skandalozna…“

Izjava šefa Eulexa razbjesnila je direktora beogradske Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

  • Regija

  • 15. Dec. 2022  

  • 3

Direktor beogradske Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je da je primarni zadatatak Euleksa stvaranje vladavine prava na Kosovu, a da šef te misije Lars Gunnar Wigemark ne zna ni gdje je Dejan Pantić, bivši policajac iz Mitrovice, koji je uhapšen na Jarinju. Petković je na Twitteru napisao da je izjava Wigemarka skandalozna.

„Primarni zadatak misije Eulexa na Kosovu je stvaranje vladavine prava, a šef Eulexa Lars Wigemark ne zna ni gdje je pritvoren Dejan Pantić, ni kako je tretiran, ni da li je vidio advokata, ni da li je vidio porodicu, ni da li je primio lijekove? Skandalozno“, naveo je Petković.

Šef Eulexa Lars Gunnar Wigemark izjavio je da misija EU ima kontradiktorne informacije o uhapšenom Dejanu Pantiću i da još ne znaju gdje se on nalazi.

„Imam kontradiktorne informacije. Imam informacije i da je primio terapiju i da nije. Istražujemo ovu situaciju. Dostavili smo lijekove kosovskoj policiji u Leposaviću i zahtjevali da budu predati Pantiću koji je zadržan na lokaciji koju zvanično ne mogu da potvrdim, jer ne znam tačno gdje je“, rekao je Wigemark.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...