"PA, POTEGNI VIŠE PITANJE ODCJEPLJENJA KAD SI MANGUP...…“: Društvene mreže gore nakon Dodikovog napada na američkog ambasadora…

„Slobodna Bosna“ izdvojila je samo one komentare koje nemaju uvredljiv sadržaj.

  • Mini market

  • 12. Apr. 2023  12. Apr. 2023

  • 3

Ne stišavaju se reakcije na društvenim mrežama nakon najnovijeg napada predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika na američkog ambasadora u BiH Michaela Murphyja.

„Slobodna Bosna“ izdvojila je samo one komentare koje nemaju uvredljiv sadržaj.

I nakon prvog Dodikovog napada na američkog ambasadora usljedile su brojne reakcije.

Podsjetimo, očajni Dodik vodi verbalni rat protiv američkog ambasadora, a jučer je u dva navrata izrekao salve optužbi na račun Michaela Murphyja.

-Nekada su se saopćenja američke ambasade čitala s pažnjom jer su se oglašavali s jakim razlozima ili jakim porukama, onako kako su se oglašavale ambasade velikih sila, međutim, ambasador SAD-a u Sarajevu Michael Murphy od američke ambasade napravio je opozicionu partiju sa zadatkom da komentariše izjave predstavnika vladajućih partija i tako svakodnevnim pisanijama ponižava državu koju predstavlja – rekao je Dodik za Srnu upitan da prokomentira saopćenje Ambasade SAD-a u kojem su naveli da “neće mirno gledati ako predsjednik RS-a bude radio na potpirivanju novog sukoba u BiH”, te da će SAD stati u zaštitu teritorijalnog integriteta, suvereniteta i multietničkog karaktera BiH.

– BiH ne može pomoći niko, ako joj mi nećemo pomoći, ali ugledu svoje zemlje Murphy može odmoći. Privatni rat koji Murphy vodi protiv mene ne služi na čast ni njemu ni SAD-u, koje bi trebalo da znaju šta Murphy radi u BiH. On nije tumač Ustava BiH niti Dejtonskog sporazuma, niti on ili bilo ko može navesti kojom odredbom je zabranjeno otcjepljenje od BiH, poručio je Dodik.

-Bez pristanka Republike Srpske neće biti saradnje ni sa kim, pa ni sa NATO savezom, ako to bude suprotno interesima Republike Srpske, zaključio je Dodik.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...