POLEMIKA IVANA MARIĆ - ZLATKO MILETIĆ: Miletić demantirao Marićkine tvrdnje da je „pozvan u tužiteljstvo“, da će biti „novi Komšić“, te otkrio da analitičarku zovu „biber po Pilavu“!

Na špekulacije oko njegove eventualne kandidature za hrvatskog člana Predsjedništva BiH kazao da je „mora razočarati“

  • Mini market

  • 29. Apr. 2024  29. Apr. 2024

  • 6

Zlatko Miletić , zastupnik u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, tijekom gostovanja na Televiziji N1 rekao je da ima informaciju da „ u Sarajevu 25 policajaca drži kafane u kojima se prodaje droga”.

Među brojnim političarima i javnim radnicima koji su reagirali na ove navode, najupornija je bila analitičarka Ivana Marić , koja se u dva navrata ovim povodom očitovala na društvenim mrežama. „Da parlamentarac ovako nešto izjavi u funkcionalnoj demokratiji morao bi dati dokaze, ili ostavku. Ako već ima dokaze o tome treba ih dati tužilaštvu, a ne na TV-u pričati o tome bez dokaza i stvarati paniku, ujedno bacajući ljagu na sve policajce jer ne znamo kojih 25 su ti njegovi narkodileri“ , napisao je u prvoj objavi Marić.

KO (NI)JE BIO U TUŽITELJSTVU?

Nekoliko dana kasnije analitičarka je informirala javnost s novostima: “Čujem da je tužilaštvo ispitalo Miletića nakon lupetanja o policajcima narkodilerima...”

Zlatko Miletić joj je jučer odgovorio na Facebooku. On je na početku obraćanja Ivanu Marić predstavio kao „eksperticu za zdravstvo, analitičarku opće prakse, (ne)formalnu ravnateljicu križnih komunikacija pojedinih vladajućih kadrova, eksperticu za organizirani kriminal“ .

Miletić je demantirao tvrdnju Ivane Marić da je pozvan od strane tužiteljstva da dadne izjavu. To je nazvao „podlom, besmislenom klevetom“ na svoj račun.

Zlatko Miletić je dalje naveo da ne želi ništa dokazivati ​​svojoj kritičarki, ali da su o njegovim saznanjima informirani nadležni organi „koje sam ja odabrao i na primjeren način upoznao sa sa navedenim“.. . „Ostatak informacija je vrlo teško podijeliti sa nadležnim institucijama zbog korupcije u pojedinim agencijama, korupcije pojedinih rukovodilaca (slučajevi Memić, Dragićević) ...zbog čega nemam dovoljno povjerenja u objektivno istraživanje navedenih“ . Miletić piše da uz sve pobrojano „ idu pokušaji minimiziranja pojedinih događaja vezanih za krim istrage Tužilaštva BiH“ , te navodi „da pojedine sigurnosne agencije vode presuđeni kriminalci, polusvijet, osobe koje su pod istragama Tužilaštva BiH“.

ZA IVANU NEMA („BOSNA“)LIJEKA

Zlatko Miletić je na špekulacije koje dolaze iz krugova bliskih Ivani Marić oko njegove eventualne kandidature za hrvatskog člana Predsjedništva BiH rekao da je „mora razočarati“, jer niti on ima takve ambicije, niti Željko Komšić njega vidi kao svoga nasljednika.

„Koliko ste generalno u krivu, moram konstatirati da za Vaš slučaj naprosto nema („Bosna“)lijeka...“ , napisao je on.

Miletić je ironično konstatirao da Ivani Marić „treba odati priznanje zbog osobne hrabrosti, jer sa tako malo znanja, pogotovo u navedenoj oblasti, držati lekcije o svemu što Vam padne na pamet, ne bi se usudili ni neki Vaši štićenici, od kojih su neki. (bivši, ili sadašnji) inkorporirani u ovu oblast“ .

Miletić obraćanje Ivani Mairć završava riječima: „Tek mi je sada jasno, zašto Vas u džet-set krugovima nazivaju analitičarkom koja je „biber po Pilavu“.

Ovo je aluzija na ogroman angažman i lobiranje Ivane Marić da se za direktora Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu izabere njen favorit dr. Alen Pilav .

(SB) 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...