ŠEKI RADONČIĆ BEZ DILEME: “Nova vlast u Crnoj Gori uništila sve institucije, pa i Ustavni sud; ”Đukanović i Vuksanović-Stanković ponijeli se kao evropski državnici"

“Vijesti su najveći kancer crnogorskog društva. Vijesti su proizvele URA-u i Dritana i u konačnici ovaj haos, urušavanje Crne Gore iznutra", smatra on.

  • Regija

  • 12. Apr. 2023  12. Apr. 2023

  • 1

Crna Gora može da izdrži dvije godine aktuelne vlasti, ali ako to bude četiri godine, od države će ostati gola ljuštura koja će ekonomski biti spržena, a politički nešto poput Republike Srpske, ocijenio je novinar i publicista Šeki Radončić u emisiji “Pressing” Gradske TV.

“Nova vlast je uništila sve institucije, pa i Ustavni sud”, kaže Radončić.

Ističe da će Ustavni sud morati da doživi promjene kada, kako kaže, oluja prođe.

“Ustavni sud formiran je pukim dogovaranjem političkih stranaka i nema neki legitimitet. Međutim, ako četvrti sudija bude izabran po uzusima struke a ne politike, postoji nada da će on biti taj ko će usmjeravati da se odluke Ustavnog suda donose na osnovu zakona i Ustava”, kaže Radončić.

On navodi da je buduća predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić-Bojović dio dogovora DF-a i PES-a.

“Borovinić-Bojović treba da zna da političari ne smiju da utiču na medije i najavljuju smjenu zaposlenih u medijima, a pogotovo ne smije da daje teške kvalifikacije”, ističe Radončić i dodaje da je Gradska TV jedini slobodan medij u Crnoj Gori.

Smatra da će nakon dolaska nove vlasti “Gradska TV da liči na sve druge velikosrpske medije u Crnoj Gori”.

“Nastaviće se sa lovom na Crnogorce i građane svih vjera i nacija koji su za suverenu, demokratsku i evropsku Crnu Goru”, ocjenjuje Radončić.

Prema njegovim riječima, na Gradskoj TV svako može da kaže što misli na kulturan i civilizovan način.

“‘Vijesti su najveći kancer crnogorskog društva. Vijesti su proizvele URA-u i Dritana i u konačnici ovaj haos, urušavanje Crne Gore iznutra. Miodrag Perović i Željko Ivanović koji upravljaju Dritanom Abazovićem i URA-om snose veliku ne samo moralnu, nego jednog dana će se ispostaviti i krivičnu odgovornost zbog ovoga što je urađeno Crnoj Gori i što će se još uraditi dok Abazović bude marioneta u njihovim rukama”, navodi Radončić.

Naglašava da je Abazović sa koalicionim partnerima zaposlio desetine hiljada ljudi “na grbači građana Crne Gore”.

“Takva zapošljavanja su krivična djela i Abazović će vrlo brzo pobjeći kao što je Svetozar Marović i skloniti se od ruke pravde”, poručuje Radončić.

Govoreći o ostavkama predsjednika države Mila Đukanovića i bivše poslanice SDP-a Draginje Vuksanović-Stanković, Radončić kaže da su se Đukanović i Vuksanović-Stanković ponijeli kao evropski državnici.

“Te ostavke su u funkciji boljitka Crne Gore”, dodaje Radončić. Na parlamentarnim izborima očekuje da će doći do velike podjele u PES-u.

“PES će imati gradonačelnika i predsjednika države. To su dvije zakucane funkcije. Ako dobije još premijera, džabe su krečili. Umjesto DPS-a doći će oni na vlast i upravo zbog te činjenice mislim da će između koalicionih partnera da dođe do velike tuče. To je vlast koja se formira u štabovima van Crne Gore, prije svega u Beogradu i Moskvi. Neko će opet sastaviti te rogove u vreći i pomiriti ih, što je katastrofa za Crnu Goru”, zaključuje Radončić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...