PREDSJEDNICA FBiH LIDIJA BRADARA, NAKON SASTANKA: "Što se mene tiče Vlada FBiH je imenovana, Lendo je sebi dao..."

Naglasila je da današnji sastanak nije rezultirao nikakvim promjenama stavova, “osim što je gospodin Lendo, sam sebi dao dodatnih sedam dana”.

  • Politika

  • 12. Apr. 2023  12. Apr. 2023

  • 3

Rukovodstvo Federacije Bosne i Hercegovine, Lidija Bradara (HDZ), Igor Stojanović (SDP) i Refik Lendo (SDA) danas su održali još jedan sastanak. No, i ovo puta nisu postigli dogovor.

Nakon održanog sastanka Lidija Bradara oglasila se putem saopćenja.

“Što se mene tiče, Vlada je imenovana i čeka potvrđivanje. Odluku, donesenu sukladno Ustavu i zadanim rokovima kao i parlamentarnoj većini ne mislim mijenjati. Sve ostalo je kupovina vremena i blokada”, navela je ovo Bradara nakon današnjeg sastanka sa potpredsjednicima.

Naglasila je da današnji sastanak nije rezultirao nikakvim promjenama stavova, “osim što je gospodin Lendo, sam sebi dao dodatnih sedam dana”.

“Ono što je pozitivno je da volja za razgovorom unatoč različitim pogledima na većinu problema, kako kod mene tako i kod potpredsjednika ne samo za trenutno najaktualniju temu glede imenovanja Vlade FBiH nego i brojne druge”, izjavila je predsjednica FBiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...