SARADNJA SA RUSIJOM: Dritan Abazović otvorio fabriku vodke pod sankcijama Evropske unije

"Ovo je veliki dan za Crnu Goru jer dolaze svjetski brendovi, jer se zemlja izvozno orijentiše", rekao je Abazović.

  • Regija

  • 12. Apr. 2023  

  • 3

Današnjoj ceremoniji otvaranja fabrike prisustvovao je i investitor i osnivač kompanije Noblewood Adriatic (koja se nalazi u gradu Tivtat) Aleksandar Mečetin.

Danas je u Crnoj Gori, tačnije u Nikšiću otvorena nova fabrika vodke brenda Beluga. Novinska agencija Dtt-net objavila je podatak da je naveni ruski brend na listi sankcija Evropske unije.

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović prisustvovao je svečanom otvaranju fabrike i pokretanju proizvodnje, rekavši da će brend Beluga Montenegro biti izvezen u zemlje Evrope i šire.

"Ovo je veliki dan za Crnu Goru jer dolaze svjetski brendovi, jer se zemlja izvozno orijentiše", rekao je Abazović.

Današnjoj ceremoniji otvaranja fabrike prisustvovao je i investitor i osnivač kompanije Noblewood Adriatic (koja se nalazi u gradu Tivtat) Aleksandar Mečetin, koji je do decembra 2022. godine bio generalni direktor i većinski akcionar Beluga grupe, a kojeg je Abazović već ugostio svom uredu 15. februara zbog novog fabričkog ugovora.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...