SENAD PEĆANIN U NEVJERICI NAKON ISTUPA ZLATKA LAGUMDŽIJE: „Grobar SDP-a i građanske Bosne, Bećirovićev ambasador, nezaustavljivo jaše…“

Priliku imamo, samo treba na stranu skloniti razlike, jer “jorgan kojim želimo da se pokrijemo, dovoljan je za sve”, poručio je Lagumdžija.

  • Mini market

  • 13. Apr. 2023  

  • 4

Ne stišavaju se reakcije nakon istupa bivšeg lidera SDP-a BiH Zlatka Lagumdžije.

Svoj sud o svemu dao je advokat i novinar Senad Pećanin.

-Lagumdžija sretan: u BiH stiže azerbejdžanski diktator Alijev, simbol terora nad vlastitim narodom, korupcije i gušenja ljudskih prava. Grobar SDP-a i građanske Bosne, Bećirovićev ambasador u UN-u, nezaustavljivo jaše. A tu je i N1, da ambasador BiH, ne Azerbejdžana, nešto objasni, poručio je Pećanin na društvenim mrežama.

Podsjetimo, danas u BiH stiže predsjednik Aterbejdžana, Ilhan Alijev, dugogodišnji predsjednik ove zemlje, neki ga zovu autokratom koji je vlasnik nekadašnje Sovjetske republike. Tron je naslijedio od svog oca Hejdara Alijeva i vlada ovom zemljom decenijama.

“Azerbejdžan je prilika za BiH. Sa njima imamo prijateljske odnose, ali njihov potencijal nismo iskoristili.” Nekadašnji ministar vanjskih poslova BiH, Zlatko Lagumdžija, kazao je za N1 da je ovaj poziv za Alijeva otvoren već nekoliko godina, ali nikada do ove posjete nije došlo.

Priliku imamo, samo treba na stranu skloniti razlike, jer “jorgan kojim želimo da se pokrijemo, dovoljan je za sve”, poručio je Lagumdžija.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...