IZNENAĐENJE NA MONTE CARLU: Prvi nosilac Novak Đoković izgubio od Italijana

Prvi set je bio dosta čudan i zbog jakog vjetra. Kada je Novak ponovo oduzeo servis rivalu u šestom gemu, a onda i lako na svoj servis poveo 5:2, djelovalo je da će lako da završio posao.

  • Sport

  • 13. Apr. 2023  

  • 0

Novak Đoković nije uspio da se plasira u četvrtfinale Monte Carla. Prvi nosilac je poslije preokreta poražen od Italijana Lorenza Mussetija 6:4, 5:7, 6:4 koji će se za mjesto u polufinalu boriti protiv sunarodnika Janika Sinnera, piše Sport Klub.

Prvi set je bio dosta čudan i zbog jakog vjetra. Kada je Novak ponovo oduzeo servis rivalu u šestom gemu, a onda i lako na svoj servis poveo 5:2, djelovalo je da će lako da završio posao.

Međutim, tek tada su počele muke. Srbin na Musettijev servis u osmom gemu ne koristi dvije set lopte, a onda i na svoj servis u devetom gemu propušta jednu priliku da privede set kraju. Italijan uspijeva da napravi break i smanji na 5:4.

Nije to pokolebalo Novaka. Najbolji gem je odigrao u desetom gemu. Na servis rivala poslije tri perfektna poena dolazi do 0:40. Nije se Musetti ni tu predao. Spasio je još dvije set lopte i stigao na 30:40. Dugo je trajao ispostavilo se posljednji poen u setu, koji je Đoković okončao sjajnim smečom za prednost od 1:0.

Drugi set je počeo sa četiri vezana breaka. Novak je to prekinuo u petom gemu kada je poveo 3:2. Novim breakom je stigao do 4:2 i djelovalo je da ide ka pobjedi. Međutim, onda Musetti uspijeva da oduzme servis Đokoviću za 4:3, a onda sa nulom osvaja i svoj servis gem za 4:4.

Poveo je Italijan novim breakom 5:4, Novak odmah uzvratio za 5:5, a onda je naredni gem Srbin na svoj servis izgubio sa nulom i Musetti je dobio novu šansu da dobije set svojim servisom. Nije je propustio i sa tri servis winera došao je do set lopte, koju je odmah realizovao za 1:1.

Poslije dva odigrana gema u odlučujućem setu, pri rezultatu i 1:1, meč je prekinut zbog jake kiše i nastavljen je posliije sat vremena. Đoković je mnogo bolje servirao, međutim, Musetti je ostao fokusiran i u sedmom gemu je oduzeo servis rivalu za vodstvo 4:3.

Italijan je bio siguran na svoj servis i ubrzo je došao do prve pobjede u četvrtom duelu protiv Đokovića.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...