TEŽAK UDARAC ZA BARCELONU: Mlada zvijezda mijenja ligu i postaje najplaćeniji nogometaš...

Prema Transfermarktu, jedan od najvećih svjetskih talenata vrijedi 90 miliona eura.

  • Sport

  • 14. Apr. 2023  

  • 0

Financijski problemi Barcelone negativno su se odrazili na 18-godišnjeg Gavija, jednog od najvećih talenata svjetskog nogometa. On se više ne nalazi na popisu igrača profesionalne Barcelonine ekipe, vraćen je na ugovor koji je imao kao igrač klupske akademije i teoretski bi na ljeto mogao besplatno napustiti klub. Chelsea to pokušava iskoristiti.

As piše da je londonski velikan spreman ponuditi Gaviju plaću kakvu sam želi te da bi tinejdžer mogao postati jedan od najplaćenijih nogometaša u Premier ligi. Njegova je dilema ljubav ili novac, dodaje se uz pojašnjenje da Gavi želi ostati u Barceloni, koja je primorana na rezanje plaća, dok mu se s druge strane nudi ugovor iz snova.

Podsjetimo, La Liga je nedavno na službenoj stranici iz tima Barcelone obrisala darovitog veznjaka. Vodstvo španjolskog prvenstva time Gavija više ne smatra članom profesionalne ekipe katalonskog kluba, iako je za nju ukupno upisao 84 nastupa, od kojih 40 ove sezone. Prema Transfermarktu, jedan od najvećih svjetskih talenata vrijedi 90 miliona eura.

Španjolski sud je Gavijev ugovor potpisan prošle godine s Barcelonom proglasio nevažećim nakon što je La Liga podnijela žalbu da je igrač bio prekasno registriran zbog financijskih problema kluba. Barcelonina žalba na tu odluku bila je odbijena i Gavi se stoga našao u problemima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...