MJESTO JE NE DRŽI: Pejka Medić, koja je poslušala Dodika i napustila "BH Radio 1", postala portparol Draška Stanivukovića!?

"Mile je u pravu, treba napustiti zajedničke institucije. Bilo jednokratno, ili trajno, nisam sigurna", napisala je sada već bivša direktorica BH Radija 1.

  • Mini market

  • 14. Apr. 2023  

  • 4

Pejka Medić, donedavno direktorica "BH Radija 1", nije dugo čekala da nađe novi posao nakon što je demonstrativno napustila državni radio-servis i Sarajevo. Kako je izvijesti portal "Micro Mreža", Medićeva će karijeru nastaviti u kabinetu Draška Stanivukovića, kao portparolka gradonačelnika Banja Luke.

Podsjetimo, prije nekoliko dana, nakon što je Milorad Dodik pozvao predstavnike Srba u državnim institucijama da ih, doduše privremeno, napuste, prva je reagirala Pejka Medić koja se osjetila prozvanom.

"Mile je u pravu, treba napustiti zajedničke institucije. Bilo jednokratno, ili trajno, nisam sigurna", napisala je sada već bivša direktorica BH Radija 1. Medićka je dodala da zajedničke institucije i nisu zajedničke, nego "vještačke kao i BiH. I treba ih napustiti. Ja ću biti prva, odlazim iz BHRT-a u utorak. Pozivam sve Srbe u Sa da to isto učine".

Doduše, nešto kasnije, nekadašnja direktorica Radija Gradiška, Pejka Medić je napisala na Twiteru da samo "privremeno zamrzava radno mjesto", uz obećanje (ili prijetnju): "Još ćete vi nas gledati".

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...