ČOVIĆ S OSMORKOM U UTORAK ALI I SA MEĐUNARODNOM ZAJEDNICOM: Ko će se odazvati pozivu NES-a i SBiH-a u Parlamentu FBiH

Pozvani su SDA, DF, trojka, HDZ BiH, HDZ 1990, Pomak u različitim terminima.

  • Politika

  • 14. Apr. 2023  

  • 1

Novi sastanak stranaka okupljenih oko SDP-a (osmorka) i HDZ-a bit će održan u utorak u Sarajevu. Najavio je to predsjednik HDZ-a Dragan Čović u današnjem obraćanju novinarima u Mostaru.

Za taj dan je najavio i sastanak sa predstavnicima međunarodne zajednice.

Isteklo je svo vrijeme za Vladu FBiH, ustavni rok je istekao, to je bio 6., idemo da vidimo šta ćemo dalje“, kazao je Čović koji se protivi novoj intervenciji visokog predstavnika Christiana Schmidta, a posebno ako je riječ o trajnom rješenju. Za Čovića je eventualno prihvatljivo rješenje koje bi samo deblokiralo trenutni proces izbora Vlade FBiH.

Ono što je interesantno je da su klubovi NES-a i SBiH-a uputili poziv parlamentarnim strankama za sastanak na kojem bi se razmotrili i utvrdili principi izmjena Ustava FBiH, a kako bi se omogućio izbor Vlade FBiH i u ovom i u svakom budućem sazivu. Zaključak NES-a i SBiH-a usvojen je na sjednici 6. aprila, a do sada još nije zasjedala Ustavna komisija Predstavničkog doma PFBiH.

NES i SBiH predložili su sastanke 18. i 19. aprila, a još uvijek nije poznato koje će se stranke odazvati. Pozvani su SDA, DF, trojka, HDZ BiH, HDZ 1990, Pomak u različitim terminima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...