PROJEKAT VRIJEDAN 6,8 MILIONA MARAKA: Bh. gigant dobio novi posao u susjednoj državi

Riječ je o cesti dužine 400 metara kojom će se autocesta spojiti s budućom državnom cestom.

  • Ekonomija

  • 14. Apr. 2023  

  • 0

Hrvatske ceste počinju izgradnju novog ulaza u grad Split preko čvora Vučevica i tunela Kozjak a na ovom poslu bit će angažovana i jedna od najvećih građevinskih kompanija u Bosni i Hercegovini.

Spojnu cestu čvor “Vučevica”, na autoputu A1 na čvor D8, poddionica čvor “Vučevica” – sjeverni portal tunela Kozjak, što je ulaz u hrvatski grad Split, gradit će kompanija Euro-Asfalt iz Sarajeva, piše Biznisinfo.ba.

Naime, 13. decembra prošle godine Uprava Hrvatskih cesta donijela je odluku o odabiru kompanije za ovaj posao.

Euro-Asfalt je na tenderu ponudio da će ovu cestu izgraditi za 26,2 miliona kuna bez PDV-a (oko 6,8 miliona KM). To znači da će metar ove ceste koštati 65.585 kuna (nešto više od 17.000 KM).

Riječ je o cesti dužine 400 metara kojom će se autocesta spojiti s budućom državnom cestom. Ta cesta trebala bi prolaziti ispod postojeće autoceste.

Rok za završetak radova je 12 mjeseci.

Euro-Asfalt trenutno zajedno s GP Krkom u Hrvatskoj gradi i cestu DC 403 u Rijeci.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...