OGROMAN USPJEH NAŠEG DIJAMANTA: Džeko u društvu Ronalda, Messija, Ibrahimovića...

Dijamant je igra na zavidnom nivou, a i mnogo mlađi napadači od njega u Interu mu griju klupu.

  • Sport

  • 17. Apr. 2023  

  • 0

Edin Džeko, kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, iako je duboko zagazio u četvrtu deceniju života, još ne razmišlja o penziji.

Dijamant je igra na zavidnom nivou, a i mnogo mlađi napadači od njega u Interu mu griju klupu.

Kapiten Zmajeva srušio je mnoge rekorde, a još jedan podatak svrstava ga među najbolje goltere BiH, ali i svijeta. Potvrđuje to i sljedeća informacija.

Twitter nalog FIFA World Cup Stats objavila je listu najboljih aktivnih strijelaca na svijetu, a među najboljim je i naš golgeter.

Isti izvor navodi kako je Edin Džeko postigao 391 gol (Džeko je zvanično postigao 398 golova) što ga je svrstalo na deseto mjesto aktivnih fudbalera koji su postigli najviše golova.

Na vrhu liste je Cristiano Ronaldo sa 834 golova, a iza njega je Lionel Messi sa 805. Daleko iza njih je Robert Lewandowski sa 593 gola.

Pogledajte ko su deset najboljih strijelaca, a koji još aktivno igraju fudbal:

1. Cristiano Ronaldo (Portugal) - 834 gola
2. Lionel Messi (Argentina) - 805
3. Robert Lewandowski (Poljska) - 593
4. Zlatan Ibrahimović (Švedska) - 573
5. Luis Suarez (Urugvaj) - 539
6. Ali Ashfaq (Maldivi) - 491
7. Karim Benzema (Francuska) - 452
8. Edison Cavani (Urugvaj) - 437
9. Neymar (Brazil) - 436
10. Edin Džeko (BiH) - 391

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...