SLOBODAN ŠOJA, OTVORENO: „Za one koji ne znaju ko je Sanja Vulić, imam dobrog džokera…“

-Ništa dobro takvi neće uraditi, mogu samo otkopati grobnicu da se sahrani sve ono što je nekad bilo dobro kod Srba. Jadni Srbi, jadna Republika Srpska. Blago njima s nama, teško nama s njima, poručio je Šoja.

  • Mini market

  • 20. Apr. 2023  

  • 2

Slobodan Šoja, dugogodišnji bh. diplomata i bivši ambasador BiH u Francuskoj i Egiptu, komentirao je na društvenim mrežama promociju knjige Milorada Dodika u Ruskom centru u Beogradu, ali i jučerašnji istup zastupnice Sanje Vulić (SNSD) u Domu naroda BiH.

-Danas (Jučer op. „SB“) su u Beogradu promovisana sabrana djela Milorada Dodika. Nisam čitao pa ne mogu suditi o njima, ali gledajući danas skupštinski prenos iz Sarajeva, pomislio sam kako će jedno od njegovih sabranih nedjela biti činjenica da je u državni parlament, i to za šefa kluba poslanika njegova partije, postavio osobu na koju bi bolje bilo da prosječan Srbin ne liči. Očajno niske inteligencije, netalentovano provokativna, ponosno ohola, tragikomično samoljubiva a u suštini besmislena i kvarna, ta mlađana parlamentarka savršeno igra ulogu sramoćenja srpskog naroda, komad koji već decenijama ne silazi sa repertoara. Pri tome, stotine drugih „dužnosnika“ samo su ista ili neznatno bolja varijacija istog mentalnog sklopa.

Ništa dobro takvi neće uraditi, mogu samo otkopati grobnicu da se sahrani sve ono što je nekad bilo dobro kod Srba. Jadni Srbi, jadna Republika Srpska. Blago njima s nama, teško nama s njima.

Sjetih se onda pjesme Branislava Nušića, od prije vijek i po, gdje se Nušić šalio kako je glavna državna svita, uključujući kralja, bila na sahrani jedne babe, a na sahrani velikog heroja iz rata sa Bugarskom nije bio niko. Bijesan i razočaran, Nušić je pjesmu zbog koje je tamnovao završio ovako:

Srpska deco što misliti znate

iz ovoga pouku imate:

U Srbiji prilike su tak’e,

babe slave, preziru junake,

zato i vi ne muč’te se džabe,

srpska deco, postanite babe!

Danas bi to zvučalo ovako:

Srpska deco što misliti znate

iz ovoga pouku imate:

Sad kod Srba prilike su čudne,

Glupe slave, a preziru umne,

zato i vi ne muč’te se više,

Vulić Sanja postala je kliše!

P.S. Za one koji ne znaju ko je Sanja Vulić, imam dobrog džokera: "Vulin Aca postao je kliše!" Zapravo imam bezbroj džokera, poručio je Šoja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...