BAJRAMSKA PORUKA REISA KAVAZOVIĆA: "Radost nije potpuna ako je ne dijelimo"

Svima koji obilježavaju Bajram u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Crnoj Gori, Kosovu, Makedoniji i bh. dijaspori čestitao je tradicionalnom porukom: “Bajram šerif mubarek olsun!“.

  • Vijesti

  • 20. Apr. 2023  

  • 1

Reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović, muslimanima u Bosni i Hercegovini, domovinskim zemljama i dijaspori je uputio danas poruku povodom Ramazanskog bajrama, saopćila je agencija MINA.

“Braćo i sestre, danas se opraštamo s ramazanom, najdražim gostom. Ispraćamo ga s tugom u srcu zbog rastanka, ali i s radošću jer smo se trudili lijepo ga ugostiti, dati mu njegovo pravo. Bilo nam je lijepo i ugodno u ramazanu. On nam je donio mnogo vidljivih i nevidljivih ugođaja i blagodati i približio nas Dragome Bogu, Izvoru sveg postojanja. Molim Uzvišenog Allaha da nam primi sva naša ramazanska nastojanja, da se naši postupci pozitivno odraze i na žive i na umrle”, naveo je.

Potom je dodao:

“Sutra je, braćo i sestre, Bajram, praznik radosti. Radosti zbog uspjeha u ramazanu. Provedimo ga, veselog lica i otvorenog srca, sa svojim porodicama, rodbinom, prijateljima i komšijama. Sjetimo se dragih ljudi, ali ne zaboravimo ni bolesne, napuštene i usamljene – obradujmo ih nečim, makar samo lijepom riječju, nekim izrazom poštovanja. I ne zaboravimo siromašne, ni za vrijeme Bajrama ni izvan Bajrama. Neka bajramskom radošću budu obuhvaćeni svi. Ta radost i nije potpuna ako se ne dijeli”, naveo je reis Kavazović.

Svima koji obilježavaju Bajram u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Crnoj Gori, Kosovu, Makedoniji i bh. dijaspori čestitao je tradicionalnom porukom: “Bajram šerif mubarek olsun!“.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...