VELIKI USPJEH NA "SRPSKA OPENU": Džumhur uz ogromnu podršku banjalučke publike preko favoriziranog Francuza Gasqueta ušao u četvrtfinale!

Džumhur je izgubio prvi set sa 6-4, da bi u drugom zaigrao briljantno i završio ga za svega 33 minute rezultatom 6-1.

  • Sport

  • 20. Apr. 2023  

  • 1

Damir Džumhur plasirao se u četvrtfinale teniskog ATP turnira  "Srpska open"  koji se održava u Banja Luci  nakon što je u tri seta nakon 2,40 minuta savladao Francuza Richarda Gasqueta, 42. igrača na svijetu.

Džumhur je izgubio prvi set sa 6-4, da bi u drugom zaigrao briljantno i završio ga za svega 33 minute rezultatom 6-1.

U trećem setu koji je trajao skoro sat i pol svjedočili smo pravoj drami. Džumhur je najprije izgubio servis, da bi ubrzo napravi brejk i izjednačio. Set je otišao u tiebreak u kojem je nošen navijanjem  nekoliko hiljada posjetilaca na tribinama Džumhur sa 7-3 savladao favoriziranog 37-godišnjeg Francuza.

Plasman u čevrtfinale turnira iz serije ATP 250 najveći je uspjeh Damira Džumhura u posljednje dvije sezone. Sa osvojenih 39 bodova, on je došao na 185.mjesto najboljih svjetskih tenisača.

Za polufinale najbolji bosanskoherecegovački tenisač igrat će protiv Andrea Rubljova, drugog nositelja i šestog tenisača na ATP listi. 

(“SB”)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...