BRAMMERTZ SE SASTAO S VUČIĆEM: Srbija se ne ponaša odgovorno prema sudu zbog predmeta "Šešelj"

Tokom sastanka, Vučić i Brammertz razgovarali su o nastavku saradnje između Mehanizma i Srbije, regionalnoj saradnji u procesuiranju ratnih zločina, kao i o pitanju pronalaženja nestalih osoba.

  • Regija

  • 21. Apr. 2023  

  • 2

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa glavnim tužiocem Mehanizma za međunarodne krivične tribunale Sergeom Brammertzom, prenosi Anadolija.

Tokom sastanka, Vučić i Brammertz razgovarali su o nastavku saradnje između Mehanizma i Srbije, regionalnoj saradnji u procesuiranju ratnih zločina, kao i o pitanju pronalaženja nestalih osoba.

Vučić je tom prilikom istakao da je Srbija dosljedna u nastojanjima da se ostvari pravda za ratne zločine i otkriju nestale osobe tokom rata devedesetih godina. Dodao je da će Srbija nastaviti da se ozbiljno i odgovorno odnosi prema saradnji sa Mehanizmom, uz akcenat na unapređenju regionalne pravosudne saradnje.

Brammertz je ukazao na predmet "Šešelj" i na činjenicu da se ne poštuje sud, te je zatražio od Srbije da se po tom pitanju ponaša odgovorno, ali je i pozdravio ulogu Srbije po pitanju regionalnih napora u oblasti kažnjavanja ratnih zločina, ocijenivši da je direktan angažman srbijanskih vlasti i Tužilaštva dao rezultate i riješio probleme, te da bi u tom smjeru trebalo nastaviti.

Vučić je pozdravio kontinuirano angažovanje Brammertza i podršku koju pruža napretku Srbije ka nacionalnim ciljevima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...