ITALIJANSKI MEDIJ ANALIZIRAO: Od čega zavisi budućnst Edina Džeke u Interu?

Dijamantov ugovor sa Interom istječe na kraju sezone. Očekuje se da će parafirati produženje saradnje, ali ugovor još nije potpisan.

  • Sport

  • 22. Apr. 2023  

  • 0

Edin Džeko, kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, još nije donio odluku o nastavku karijere.

Dijamantov ugovor sa Interom istječe na kraju sezone. Očekuje se da će parafirati produženje saradnje, ali ugovor još nije potpisan.

Kako piše Gazzetta, eventualni neplasman u Ligu prvaka, koji klubu donosi zagarantovanih 60 miliona eura prihoda, mogao bi da se odrazi na Džeku, ali i još neke prvotimce Intera, koji čekaju produženje ugovora.

Razlozi su finanijske prirode, jer Inter na plaće troši 132 miliona eura bruto godišnje. Ukoliko Nerazzurri ostanu bez Lige prvaka, morali bi drastično smanjiti plaće.

Klub je uzeo kredit od 275 miliona eura i to mora biti otplaćeno do 2024. godine, a sredstva iz Lige prvaka mogu igrati ključnu ulogu u vraćanju tog duga. Bez plasmana u najvišu fazu evropskog takmičenja, Inter bi morao prodati ključne igrače i nijedan igrač ne bi bio "siguran" od potencijalne prodaje.

Osim Džeko pominje se i ugovor sa Stefana de Vrija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...