DA LI JE PUKLA TIKVA IZMEĐU DVOJICE POPULISTA: Dodik žestoko napao Zorana Milanovića i poručio mu da ne dolazi u RS više ako će...

Naime, Milanović je u martu ove godine posjetio Derventu i tom prilikom uručio odličja 103. brigadi HVO-a zbog zasluga za borbu za odbranu Bosanske Posavine.

  • Politika

  • 23. Apr. 2023  

  • 4

Predsjednik manjeg bh. entiteta Milorad Dodik u izljevu bijesa i bošnjakofobije, u kojem je ponovo negirao genocid u Srebrenici tokom svog govora u Donjoj Gradini, povodom obilježavanja proboja posljednih zatvorenika logora Jasenovac, osvrbuo se i na nedavnu posjetu predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića Derventi.

Naime, Milanović je u martu ove godine posjetio Derventu i tom prilikom uručio odličja 103. brigadi HVO-a zbog zasluga za borbu za odbranu Bosanske Posavine.

Poručio mu je da više ne dolazi na teritoriju RS-a ako će to ponovo činiti.

Ambasadori zapadnih država akreditirani u Bosni i Hercegovini počast žrtvama Jasenovca u Donjoj Gradini odali su ranije ove sedmice i tako izbjegli Dodikovu i Vučićevu političku komemoraciju.

Na nju su, pak, u nedjelju došli samo ambasadori Rusije i Izraela u Bosni i Hercegovini.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...