DODIK IDE DO KRAJA: Priprema se i odluka o povlačenju sudija srpske nacionalnosti iz Ustavnog suda Bosne i Hercegovine...

Usaglašeno je da političke stranke neće učestvovati u raspravi o ovoj temi u Parlamentarnoj skupštini BiH

  • Politika

  • 24. Apr. 2023  24. Apr. 2023

  • 10

U prostorijama Narodne Skupštine Republike Srpske predstavnici parlamentarnih stranaka trebalo bi da potpišu izjavu o zaštiti imovine, kako je najavljeno u petak na sastanku lidera stranaka kod predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorda Dodika

U radnoj verziji izjave navedeno je da će RS ponuditi Federaciji BiH potpisivanje sporazuma o mirnom razdruživanju ukoliko se nastavi antidejtonsko djelovanje Ustavnog suda BiH i političkih predstavnika iz Federacije BiH prema Republici Srpskoj.

Usaglašeno je da političke stranke neće učestvovati u raspravi o ovoj temi u Parlamentarnoj skupštini BiH. Priprema se i odluka o povlačenju srpskih sudija iz Ustavnog suda BiH.

Sastanku kod Dodika su prisustvovali predstavnici stranaka vladajuće koalicije i opozicionog SDS-a koju je predvodio v.d. predsjednika stranke Milan Milićević.

Pozivu na sastanak s Dodikom ranije su odbili lider PDP-a Branislav Borenović i predsjednik Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...