BORENOVIĆ RAZBJESNIO DODIKA: „Na trenutnu poziciju poslala ju je Bisera Turković..."

Poslije glasanja delegacije Srbije napustila je sjednicu.

  • Politika

  • 25. Apr. 2023  25. Apr. 2023

  • 1

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik izjavio je da je Tanju Milašinović, koja je bila uzdržana prilikom glasanja o članstvu Kosova u Vijeću Evrope, u Ministarstvo vanjskih poslova BiH doveo PDP, a na trenutnu poziciju, mimo saglasnosti i volje Srba, poslala ju je Bisera Turković.

"Tanja Milašinović bila je ambasador u Londonu, Beču i otpravnik poslova u Briselu, sve kao kadar PDP-a. Pitao bih Borenovića ima li obraza, ali odgovor znam i ništa ne pitam", naveo je Dodik.

Na vanrednoj sjednici Komiteta ministara jučer je prihvaćen zahtjev Kosova za članstvo u Vijeću Europe. Poslije glasanja delegacije Srbije napustila je sjednicu.

Tanja Milašinović Martinović jučer je bila uzdržana prilikom glasanja u Vijeću Evrope o ulasku Kosova u ovu organizaciju, a lider PDP-a Branislav Borenović je izjavio da je "kadar SNSD-a Tanja Milašinović Martinović" bila suzdržana na tom glasanju, o čemu je jutros izvijestila „Slobodna Bosna“.

Više pročitajte OVDJE.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...