MEDVEDEV SE RUGA KANDIDATURI BIDENA: “On je očajni djedica”

“Da sam ja na mjestu američke vojske, odmah bih napravio lažni kovčeg s lažnim nuklearnim šiframa u slučaju da on pobijedi (na izborima), kako bi se izbjegle nepopravljive posljedice”, dodao je Medvedev.

  • Svijet

  • 25. Apr. 2023  

  • 2

Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev, koji je od početka sukoba u Ukrajini postao žestok kritičar Zapada, ismijao je američkog predsjednika Joea Bidena kazavši za njega da je "očajni djedica" nakon što je najavio kandidaturu za izbore 2024.

“Biden je donio odluku. Očajni djedica”, napisao je Medvedev na Telegramu o 80-godišnjem predsjedniku.

“Da sam ja na mjestu američke vojske, odmah bih napravio lažni kovčeg s lažnim nuklearnim šiframa u slučaju da on pobijedi (na izborima), kako bi se izbjegle nepopravljive posljedice”, dodao je Medvedev.

Biden je objavio da će se kandidirati na predsjedničkim izborima sljedeće godine, no njegova bi dob mogla predstavljati otežanu okolnost. Nikada prije Amerikanci nisu izabrali toliko starog predsjednika niti je ijedan kandidat od njih zatražio da mu predaju ključeve Bijele kuće do njegove 86. godine.

Predsjednik se u novembru 2021. i u februaru 2023. podvrgnuo medicinskim pregledima, čiji je zaključak bio da je “dobrog zdravlja”. Ipak, u zemlji u kojoj je dojam iznimno značajan i gdje kandidat mora zračiti vitalnošću, predsjednik ne može sakriti svoju dob.

Njegov tempo je oprezniji, govor ponekad zbrkan, a on sam nekada djeluje zbunjeno, što republikanska opozicija koristi kako bi u pitanje dovela oštrinu njegovog uma.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...