PROCURILA DRAMATIČNA SNIMKA: Ruski borbeni zrakoplov zapalio se u letu i srušio, oba pilota su…

Video su objavili i ukrajinski mediji.

  • Evropa

  • 27. Apr. 2023  27. Apr. 2023

  • 0

Ruski borbeni zrakoplov MiG-31 srušio se u regiji Murmansk tokom trenažnog leta, saopćilo je u rusko Ministarstvo odbrane, pišu ruski mediji.

- 26. aprila srušio se borbeni zrakoplov MiG-31 dok je obavljao rutinski trenažni let u regiji Murmansk. Zrakoplov se srušio u napuštenom području, stoji u saopćenju.

- Oba pilota su se sama katapultirala. Hitno su evakuirani helikopterom za potragu i spašavanje. Životi i zdravlje im nisu ugroženi, istaknuli su iz Ministarstva odbrane.

MiG-31 je nadzvučni lovac-presretač izrazito dugog doleta. To je prvi sovjetski borbeni zrakoplov četvrte generacije, naoružan topom kalibra 23 milimetra. Neki MiGovi-31 mogu nositi različite tipove projektila zrak-zrak i zrak-zemlja, a između ostalog mogu nositi i hipersonične projektile Kindžal.

Video su objavili i ukrajinski mediji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...