DRAMA U ZENIČKO-DOBOJSKOM KANTONU: Na pomolu izglasavanje nepovjerenja vladi

Saznajemo da je grupa zastupnika Zeničko-Dobojskog kantona uputila je zahtjev predsjedniku skupštine da hitno sazove sjednicu.

  • Vijesti

  • 28. Apr. 2023  28. Apr. 2023

  • 1

Prilično je burno ovih dana u Zeničko-dobojskom kantonu.

Saznajemo da je grupa zastupnika Zeničko-dobojskog kantona uputila je zahtjev predsjedniku skupštine da hitno sazove sjednicu.

Samo jedna tačka dnevnog reda - izglasavanje nepovjerenja vladi.

Podsjetimo, prije par dana Fuad Kasumović je objavio da napušta koaliciju u ZE-DO kantonu.

"Bosanskohercegovačka inicijativa Kasumović Fuad neće biti dio većine koja obmanjuje javnost i održat će hitnu sjednicu na kojoj ćemo donijeti odluku o izasku iz koalicije. Zahvaljujem se strankama Narod i pravda, Naša stranka, kao i zastupnici Almini Sivić, koje su održale zakletvu datu prilikom konstituisanja novog saziva Skupštine ZDK i koje će svoje djelovanje nastaviti za dobrobit zajednice i svih građana u ZDK", naveo je prije par dana Kasumović. 

(SB)

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...