DENNIS GRATZ SE TJEŠI: "Ne treba klonuti duhom, marionetska vlast će se..."

Na kraju je poručio, referirajući se na jučerašnje proteste i incidente ispred Parlamenta FBiH tokom sjednice Predstavničkog doma, da nova vlada već u startu nema podršku građana.

  • Politika

  • 29. Apr. 2023  

  • 1

Zastupnik Demokratske fronte (DF) u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH Dennis Gratz komentarisao je danas novoimenovanu Vladu Federacije BiH.

Gratz se oglasio na svom Twitter nalogu rekavši da situacija jeste ozbiljna i teška.

"No ne trebamo sada klonuti duhom. Sve u, i oko ove marionetske vlasti naopako je, usiljeno, neosmišljeno i kratkovidno. Naravno da neće biti uspješna, i naravno da će se i sadržajno i personalno u kratkom roku kompromitirati", rekao je Gratz.

Na kraju je poručio, referirajući se na jučerašnje proteste i incidente ispred Parlamenta FBiH tokom sjednice Predstavničkog doma, da nova vlada već u startu nema podršku građana.

Podsjećamo, zbog nametnute odluke visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta, kojom je za potvrđivanje vlade zaobiđen glas potpredsjednika Federacije BiH Refika Lende zastupnici DF-a i SDA napustili su jučerašnju sjednicu Parlamenta FBiH.

Oni su se nakon izlaska iz zgrade Parlamenta FBiH pridružili okupljenim demonstrantima koji su protestvovali protiv ovakvog načina izbora Vlade FBiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...