BARCELONA JE RAZBILA BETIS, ALI SVIJET BRUJI O ČUDU OD DJETETA: Najmlađi nogometaš u povijesti svojim potezima digao je Camp Nou na noge... (VIDEO)

Inače nastupa za Barcinu U-19 ekipu, za koju je ove sezone u 28 nastupa postigao osam pogodaka i asistirao za isto toliko.

  • Sport

  • 30. Apr. 2023  

  • 0

Lamine Yamal postao je najmlađi igrač u povijesti koji je zaigrao za Barcelonu. Ušao je u igru u 83. minuti utakmice 32. kola La Lige između Barcelona i Betisa (4:0) u dobi od 15 godina, devet mjeseci i 16 dana. Tako je srušio rekord koji je čak 101 godinu držao Armand Martinez Sagi, koji je 1922. debitirao za Barcelonu kada je bio dva mjeseca stariji nego što je to Yamal danas. Yamal je također postao peti najmlađi igrač u povijesti španjolskog prvenstva.

Barcelonino čudo od djeteta odigralo je zapaženu ulogu u svojih desetak minuta pred tribinama Camp Noua. U velikoj prilici za pogodak zaustavio ga je gostujući golman Rui Silva, dok Ousmane Dembele nije uspio iskoristiti čistu šansu koju mu je sjajnim dodavanjem servirao Yamal.

Yamal je jedan od trenutno najvećih talenata Barcelonine škole La Masije, a Xavi ga je ljetos prvi put pozvao da trenira sa seniorskom ekipom. Inače nastupa za Barcinu U-19 ekipu, za koju je ove sezone u 28 nastupa postigao osam pogodaka i asistirao za isto toliko. Također je i aktuelni U-19 reprezentativac Španjolske.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...