OVO SE RIJETKO VIĐA: Barcelonino čudo od djeteta izludilo igrače Tottenhama, pogledajte šta im je sve radio

Yamal je u aprilu postao najmlađi igrač u povijesti koji je zaigrao za Barcelonu.

  • Sport

  • 09. Avg. 2023  

  • 0

Nogometaši Barcelone osvojili su trofej Joan Gamper 4:2 pobjedom nad Tottenhamom u prijateljskoj utakmici. Povela je Barca preko Roberta Lewandowskog u trećoj minuti, a onda je uslijedio preokret Engleza preko Olivera Skippa, koji je pogodio u 24. i 36. minuti. Tottenham je vodstvo čuvao do 81. minute. Barcelona je izjednačila preko Ferrana Torresa u 81. minuti, a za novi preokret zabio je Ansu Fati u 90. Abde Ezzalzouli je u 93. postavio konačnih 4:2.

Xavi je u 80. minuti uveo Laminea Yamala umjesto Erica Garcije i time izazvao preokret. Yamal je u 81. minuti asistirao Torresu i do kraja utakmice bio najbolji Barcelonin pojedinac. Sudjelovao je i u ostalim pogocima do kraja utakmice, a Barcelonini navijači su oduševljeni nakon njegove partije. Španjolac Yamal je porijeklom iz Maroka i Ekvatorijalne Gvineje i dijete je Barcelone, a može igrati kao desno krilo, polušpica ili napadač.

Yamal je u aprilu postao najmlađi igrač u povijesti koji je zaigrao za Barcelonu. Ušao je u igru u 83. minuti utakmice 32. kola La Lige između Barcelona i Betisa (4:0) u dobi od 15 godina, devet mjeseci i 16 dana. Tako je srušio rekord koji je čak 101 godinu držao Armand Martinez Sagi, koji je 1922. debitirao za Barcelonu kada je bio dva mjeseca stariji nego Yamal.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...