IZBJEGNUTA TRAGEDIJA: Pijan nosao eksplozivnu napravu i pravio probleme po kafanama

U toku pretresa kuće otkrivene četiri bombe i jedna mina

  • Hronika

  • 30. Apr. 2023  

  • 0

Nakon nereda u jednom ugostiteljskom objektu policajci iz Bratunca su uhapsili jednu osobu, koja je bila u vidno alkoholisanom stanju. No ono što ih je iznenadilo je da je uhapšensa osoba kod sebe imala eksplozivnu napravu.

"Policijski službenici Policijske stanice Bratunac su u subotu 29. aprila oko 21.50 sati uhapsili J.Š.zbog postojanja osnova sumnje da je izvršilo krivična djela ugrožavanje sigurnosti i neovlaštena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih naprava.

Policijskoj stanici Bratunac je oko 18.00 sati prijavljena osoba J.Š. da vrijeđa i galami u ugostiteljskom objektu u Bratuncu. Izlaskom policijskih službenika PS Bratunac na mjesto događaja, navedena osoba nije zatečena. Istog dana oko 21.30 sati je navedena osoba prijavljena zbog upućivanja prijetnji, te je izlaskom policijskih službenika PS Bratunac na mjesto događaja pronađena ispred ugostiteljskog objekta u Bratuncu. Izvršenim pregledom kod ove osobe je pronađena eksplozivna naprava, a alkotestiranjem utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u količini od 1,70 g/kg.

O svemu navedenom je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo Bijeljina, Područna kancelarija Srebrenica.

Uz saglasnost Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, Područna kancelarija Srebrenica, a po naredbi Osnovnog suda u Srebrenici, 30. aprila u jutarnjim satma je izvršen pretres kuće i drugih prostorija koje koristi J.Š. iz Bratunca. Izvršenim pretresom su pronađene i oduzete četiri ručne bombe, jedna mina i dvije detonatorske kapisle.

Policijski službenici PS Bratunac će J.Š. uz izvještaj o navedenim počinjenim krivičnim djelima predati nadležnom Tužilaštvu", navodi se u informaciji PU Zvornik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...