HARRY SE VRAĆA NA MJESTO NAJVEĆEG PONIŽENA, I TO SAM: Drama u kraljevskoj porodici eskalira, a kulminacija se očekuje uskoro

Na neki način, pozicija na kojoj će sjedeti će mu to i olakšati – moći će da relativno neprimjetno i brzo napusti ceremoniju kada to bude poželio. Predviđa se da će u Britaniji ostati svega 24 sata, ali to za sada niko nije potvrdio.

  • Evropa

  • 30. Apr. 2023  

  • 0

Krunisanje kralja Charlesa III, koje će biti upriličeno grandioznom proslavom 6. maja jedno je od najvažnijih ovogodišnjih dešavanja u Velikoj Britaniji, koje će svjetski mediji pratiti iz sekunde u sekundu i to do najsitnijih detalja, piše Nova.rs.

Ipak, čini se da će ceremonija kao takva pasti u drugi plan, a da čitavu planetu zapravo zanima ista stvar - dolazak princa Harryja koji na krunisanje oca dolazi sasvim sam, bez supruge Meghan Markle i njihovo dvoje djece. Po onome što je do sada procurilo u javnost može se zaključiti da razloga za interesovanje i te kako ima, i da će "omiljeni unuk" pokojne kraljice Elizabethe II od svoje porodice ponovo dobiti "bolan šamar" koji bi mogao da potpuno uništi svaku nadu u pomirenje.

Naime, iako se radi o krunisanju njegovog oca, on mu se neće primaći ni blizu – i to u bukvalnom smislu. Kako prenose britanski mediji, princ Harry, vojvoda od Sussexa, sjedit će na ceremoniji čak 10 redova iza ostalih članova kraljevske porodice.

To je i, kako navode, glavni razlog zbog kog će brzo napustiti događaj u Westminsterskoj opatiji, u kojoj će se održati krunisanje.

Na neki način, pozicija na kojoj će sjedeti će mu to i olakšati – moći će da relativno neprimjetno i brzo napusti ceremoniju kada to bude poželio. Predviđa se da će u Britaniji ostati svega 24 sata, ali to za sada niko nije potvrdio.

Međutim, to isto tako znači da nema šanse za pomirenje i da Harry možda neće imati vremena ni da razgovara sa ocem ili bratom tokom boravka u Londonu.

Uz to, sa njim ne dolazi njegova supruga Meghan, koja je prema mišljenju mnogih i glavni razlog razdora u porodici. Kako je par naveo, ona će ostati kod kuće u Los Anđelesu kako bi se brinula o djeci – Lilibeth i Archieu.

Inače, njih dvoje su posljednji put zajedno posetili Veliku Britaniju prošle godine kada su došli na sahranu kraljice Elizabete II.

Brutalno ponižen na istom mjestu prošle godine

Treba napomenuti da je tada ovaj bračni par također brutalno ponižen. Naime, iako je cijeli svijet očekivao da će smrt kraljice Elizabete uticati na to da Harry i Meghan zakopaju ratne sekire sa Buckinghamskom palatom i ponovo postanu dio porodice – do toga nije došlo, a ovaj par je tokom ceremonije kraljičine sahrane izgledao usamljeniji nego ikada.

Naime, Harry i Meghan su tokom cijele povorke, potpuno neočekivano, bili po strani.

Da se nisu tome nadali, potvrđuju i suze Meghan Markle, koja je bila toliko uplakana da joj se maskara razmazala po cijelom licu.

Ništa bolje od nije prošao ni Harry, kojeg je porodica još jednom javno ponizila stavivši ga u „isti koš“ sa seksualnim prijestupnikom princom Andrewom. Naime, dok su ostali članovi kraljevske porodice u povorci koja je pratila kovčeg šetali obučeni u vojne uniforme, njih dvojica su šetali kraj njih u običnim odijelima.

Također, britanske tabloide je šokirala još jedna stvar, koja, kako su protumačili, ukazuje da su Harry i Meghan najnevoljeniji i najnepoštovaniji u kraljevskoj porodici.

Naime, u povorci ispred njih dvoje hodala su Williamova djeca – princ George i princeza Charlotte. Mnogi su činjenicu da su Harry i Meghan pozicionirani iza svojih nećaka protumačili kao dokaz da ih porodica, koju su napustili kada su se odselili iz Buckinghamske palate, smatra najmanje bitnim.

Charlotte ismijavala Meghan

Tog dana su,, da ne vole Meghan, pokazali i najmlađi članovi porodice, pa je tako mala princeza Charlotte, kćerka Kate i Williama, snimljena kako se podrugljivo smije svojoj strini tokom sahrane kraljice Elizabethe II.

Naime, na snimku se vidi kako Charlotte stoji pored Camille, supruge kralja Charlesa. U jednom trenutku se okreće i pravi grimasu nakon što ugleda uplakanu Meghan.

Ovaj detalj bio je dovoljan da brojni korisnici društvenih mreža zaključe da ni malena Charlotte nema lijepo mišljenje o Meghan i da očigledno misli da se folira.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...