AKO VOZITE U OVOJ ZEMLJI BUDITE OPREZNI: Onaj ko na autocesti ne vozi 120 km/h, bit će kažnjen sa…

Teška vozila, međutim, moraju ostati u krajnjoj desnoj traci i smiju se kretati maksimalno 80 km/h.

  • Auto

  • 03. Maj 2023  

  • 0

Vozači u Abu Dhabiju bit će kažnjeni s 400 dirhama (100 eura) ako ne voze minimalnom brzinom od 120 km/h na dionicama važne autoceste.

Novo minimalno ograničenje brzine duž dionice od 62 kilometra četverotračne ceste Sheikh Mohammed bin Rashid stupilo je na snagu u aprilu 2023. godine, s kaznama koje će se naplaćivati ​​vozačima koji krše zakon od 1. maja 2023.

U izvještaju The Nationala navodi se da je novo ograničenje minmalne brzine osmišljeno kako bi potaknulo vozila koja se sporije kreću da se drže dvije desne trake.

Ograničenje minimalne brzine od 120 km/h primjenjuje se na dvije lijeve trake četverotračne autoceste koja povezuje Emirate Abu Dhabi i Dubai. Najveća dozvoljena brzina u sve četiri trake je 140 km/h. Teška vozila, međutim, moraju ostati u krajnjoj desnoj traci i smiju se kretati maksimalno 80 km/h.

– Uvođenje minimalne brzine ima za cilj povećanje sigurnosti na cestama. Poticat će spora vozila da koriste odgovarajuće trake – rekao je glavni direktor policije Abu Dhabija, general Al Muhairi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...